L'oposició se suma a les crítiques del sindicat per les vuit primes de responsabilitat

L’oposició argumenta que s’haurien d’haver convocat edictes públics per assignar aquestes places que han quedat buides

L'oposició se suma a les crítiques del sindicat per les vuit primes de responsabilitatM. M./ ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers de la minoria del comú d’Andorra la Vella van criticar ahir que la majoria hagi atorgat vuit complements salarials de responsabilitat afegida (CRA). Aquesta mateixa setmana el sindicat comunal es queixava de manca de transparència, asseguraven que caldria fer un edicte públic si queda lliure una plaça de responsabilitat. En aquesta mateixa línia es va manifestar el conseller de Cd’I, Jordi Minguillón, que va declarar que “entenc que el sindicat estigui preocupat per la manera com s’atorguen els CRA”. Durant el consell de comú d’ahir, Minguillón va demanar a la majoria que es reconsideri en un futur com es donen d’aquests “augments de sou”. Segons el conseller, “si amb un se li dona, pel motiu que sigui, no deixa que un altre opti amb les mateixes condicions a aquest lloc”, un fet que assegura que “no és just”.

Etiquetes:

La consellera del PS + I, Dolors Carmona, també va mostrar la seva preocupació en aquest aspecte. Carmona va assegurar que els complements són “una bona eina per millorar la gestió d’un servei”, però es va mostrar sorpresa per veure’n tants quan, a més, “se’ns va comentar fa temps la intenció de fer reunions per treballar-los”, i va afegir que “sobta veure vuit CRA sense haver fet aquesta reunió prèvia, quan fa uns dos mesos que se’n va parlar”. Finalment, la consellera va defensar que cal treballar per millorar la transparència, “els treballadors que porten molts anys al comú també es mereixen poder optar a tots aquests complements”, va concloure.

La cònsol major, Conxita Marsol, va defensar que aquests complements s’han creat d’acord amb la Llei de Funció Pública i va explicar que seran vigents fins a la fi del seu mandat, el 31 de desembre de l’any que ve, o fins que es cobreixi la plaça que ara estan desenvolupant altres persones fora de les seves funcions. La mandatària va argumentar que “són casos que estan degudament justificats”, i va afegir que no s’ha fet cap edicte perquè “entenem que no s’han de contractar més persones perquè ara per ara som capaços d’assumir la feina de la manera que està funcionant”.

La cònsol major va explicar que s’ha signat un acord per contractar un especialista que serà l’encarregat de fer un estudi dels llocs de treball del comú, de l’escala salarial i de fer una reglamentació de la carrera professional, “es dedicarà a concretar aquest nou organigrama del personal del comú que també preveu la carrera professional i el tema de les jubilacions”. La cònsol va argumentar que impulsarà aquest estudi perquè l’avaluació de la gestió de l’acompliment (GAdA) dels treballadors està suspesa des de fa 10 anys i va afegir que l’estudi es presentarà de cara al gener.

EL COMÚ ESTUDIA TRASLLADAR EL CIRC

La cònsol major, Conxita Marsol, va expressar durant el consell de comú que es va celebrar ahir que des del consistori estan treballant per traslladar el Cirque du Soleil en un altre emplaçament, “hem analitzat molts terrenys i hem mirat l’aparcament del Valira i també hem mirat Santa Coloma”. La mandatària va declarar que “fa temps” que s’està estudiant la proposta, però va afegir que “no es pot comprometre a res” de cara a l’any que ve perquè és “complicat”. Per la seva banda, l’oposició va manifestar la necessitat de “recuperar” l’aparcament del Parc Central, ja que aquest és “vital” per tal que es pugui fer “vida normal” al centre de la parròquia durant el dia a dia.

tracking