El Pas tanca l'hivern amb menys aldarulls per les mesures de control

El compromís dels operadors turístics amb els vigilants privats i el reforç policial, les claus en la reducció dels incidents

El Pas tanca l'hivern amb menys aldarulls per les mesures de controlSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures de seguretat que es van aplicar durant l’hivern al Pas de la Casa van donar els seus fruits amb una “disminució substancial” dels aldarulls nocturns. Així ho va assenyalar el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, que va explicar que “els hotelers, els propietaris de locals d’oci i els veïns” han traslladat al comú que “aquest any la temporada ha funcionat molt millor, ja que els aldarulls als quals estàvem acostumats en episodis passats s’han reduït de manera considerable”, si bé, va matisar, “encara queda molt camí per fer”. “Incidències d’ordre públic n’hi ha hagut, baralles al carrer on hi ha tant jovent en un lloc com el Pas de la Casa són inevitables, però hem vist un descens important de les queixes dels veïns i dels hotels respecte als crits i el soroll al car­rer”, hi va afegir. Aquesta és la principal conclusió de la taula transversal per a la millora de l’oci nocturn, que es va reunir ahir per analitzar la temporada de neu passada a la localitat encampadana.

Etiquetes:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va destacar la rellevància del treball fet amb els operadors turístics per implicar-los en el control dels turistes més joves a través d’un guia privat. Camp va manifestar que els operadors i els locals d’oci nocturn estan més conscienciats de “les seves obligacions” respecte d’una “problemàtica que està molt acotada en unes setmanes concretes, entre final de gener i principi de febrer, quan hi ha més universitaris”. En aquest sentit, el titular de Turisme va remarcar que des del seu departament continuaran controlant i requerint informació a les empreses que “porten aquest tipus de turista” al Pas de la Casa, per “tenir clar a principi de temporada quines setmanes poden ser les que tindran més possibilitats de tenir problemes durant la nit”. Per això, va remarcar que des de l’executiu s’espera que “els aldarulls encara es redueixin més durant les properes temporades”.

LIMITAR ELS TURISTES MÉS JOVES

Amb tot, Francesc Camp va manifestar que “s’ha posat sobre la taula” la possibilitat de limitar el nombre de turistes joves al Pas de la Casa en cas que “hi hagués molts aldarulls”, ja que “podem tenir més de 5.000 o 6.000 joves concentrats en aquestes setmanes”. Tot i això, va reconèixer que aquest tipus de turisme és positiu per a l’economia per al poble.

D’altra banda, Camp va recordar la importància que suposa el reforç policial durant aquest període per tal d’aconseguir fer minvar els incidents nocturns. Un fet que va constatar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que va destacar “el reforç substancial” de patrulles policials al Pas de la Casa durant la temporada d’hivern. De fet, Espot va dir que “determinats dies teníem més patrulles al Pas de la Casa que a la resta d’Andorra”. El ministre d’Afers Socials va manifestar que la futura llei de seguretat pública ajudarà a reduir “un problema evident de consum d’alcohol a la via pública”. Per la seva part, el president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va confirmar la reducció dels aldarulls la temporada passada.

tracking