El comú i el Govern signen el conveni per a la construcció del museu de l'automòbil

Les noves instal·lacions s'aixecaran en una parcel·la de gairebé 2.000 m2 davant la plaça dels Arínsols

El comú i el Govern signen el conveni per a la construcció del museu de l'automòbilCOMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Encamp i el Govern han signat avui el conveni de col·laboració per a la construcció del nou Museu Nacional de l'Automòbil. L'acord contempla la cessió dels terrenys i concreta els termes de construcció. L'equipament s'aixecarà en una parcel·la de 1.904,77 m2 a prop de la plaça dels Arínsols.

El conveni es va aprovar ahir en una sessió extraordinària de consell de comú. El cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz, va exposar que "el projecte encaixa perfectament amb l'estratègia de rehabilitació d'un eix central de la parròquia que integri activitat social, econòmica i cultural".

La ministra de Cultura, Olga Gelabert, ha avançat que "el nou Museu de l'Automòbil ha d'impulsar i fomentar el paper educatiu dels museus, reforçant la presència dels programes curriculars i educatius" i ha afegit que "les instal·lacions han d'esdevenir un centre d'interpretació de la identitat automobilística que acollirà una de les col·lecions de vehicles més importants d'Europa".

Per la seva banda, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, ha celebrat la signatura del conveni i la col·laboració de les dues administracions per dur a terme un equipament d'interès nacional.

tracking