El comú vol tenir tots els informes de l'heliport per posicionar-se

Trini Marín demana documentació complementària per decidir la posició de la corporació respecte a l’heliport

El comú vol tenir tots els informes de l'heliport per posicionar-seANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany no es posicionarà sobre l’heliport de les Tresoles fins que no tingui tots els informes sobre la possible construcció de la infraestructura. Així ho va explicar ahir la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, després de la reunió que va mantenir amb els veïns de la plataforma contrària a l’aixecament de l’heliport en aquesta zona. Marín va posar en relleu que els documents que van rebre ara fa una setmana per part de Govern són “insuficients”, i per això va apuntar que ja ha demanat a l’executiu un seguit d’informes complementaris. En aquest sentit, la cònsol va expressar que es reunirà la setmana vinent amb el cap de Govern, Toni Martí, i amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, per traslladar-los la necessitat de disposar de més informes tècnics que permetin a la corporació decidir si donen suport a la ubicació de l’heliport a les Tresoles. Amb tot, Marín va reconèixer que el comú encara està estudiant tota la documentació de la qual disposa.

“Un complement d'informació”

“Nosaltres hem demanat més informes sobre les coses que a ells [a la plataforma] els preocupen, com ara els sorolls, la seguretat de l’heliport o l’altura que agafaria l’aparell. Volem un complement d’informació sobre tot això”, va afirmar. La plataforma, va afegir la cònsol, “ha d’entendre que la meva posició ha de ser clara d’esperar aquests informes complementaris. Jo vull veure el resultat d’aquests informes”. En aquest sentit, Trini Marín va insistir que “com a cònsol de la par­ròquia d’Escaldes-Engordany jo em dec a tota la ciutadania, queda enrere un partit polític i un Govern”.

“És la meva obligació i la meva responsabilitat, els he demanat paciència i els he dit [a la plataforma] que tenen la meva porta oberta per quan vulguin venir”, va dir. “Ells realment volen sentir que nosaltres, els cònsols, estem en contra de l’heliport”, va cloure la cònsol major.

En aquest sentit, el portaveu dels veïns contraris a l’heliport a les Tresoles, Alfons Miralles, va afirmar que la corporació “no està al costat de la plataforma, però potser sí al costat de la ciutadania que estigui a favor d’aquest heliport”. Miralles va lamentar que actualment “estem en el mateix punt que fa un any. Llavors esperaven els informes dels francesos i ara n’esperen uns altres”. “Sembla el dia de la marmota, fa un any vam venir i teníem la mateixa resposta que ara”, va remarcar.

Sense el suport del comú

Així mateix, el portaveu de la plataforma va voler assenyalar que “actualment, com fa un any, no tenim el suport dels cònsols ni del comú d’Escaldes-Engordany”. Alfons Miralles va posar en relleu que “els cònsols d’Escaldes estan alineats amb el Govern”. Un executiu que, segons va destacar el portaveu dels veïns, es contradiu “constantment”. “A vegades ens sorprenen les contradiccions que anem trobant dins del discurs oficial del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres”, va dir.

Pel que fa a la reunió de poble, que la plataforma ha convocat per a dimarts vinent a la sala d’actes del comú escaldenc, el portaveu dels veïns va manifestar que esperen “una assistència de gent que vulgui participar” per poder explicar “el nostre posicionament, els elements pels quals no volem l’heliport a les Tresoles i també perquè la gent hi pugui dir la seva, els motius pels quals els sembla bé o no la construcció de la infraestructura i perquè es puguin fer les preguntes que considerin oportunes”.

tracking