Sant Julià del Lòria

El cabal del Valira impedeix continuar les obres del ràfting

Josep Roig afirma que posaria en perill la seguretat dels treballadors

El cabal del Valira impedeix continuar les obres del ràftingFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura de Sant Julià, Josep Roig, va afirmar que ara mateix no es pot seguir amb les obres de condicionament del riu Valira per fer-hi el ràfting a causa de la gran quantitat d’aigua que porta i que posaria en perill la seguretat dels treballadors. “El desgel i les pluges dels darrers dies han fet que baixi un gran cabal d’aigua, i el que no podem fer és arriscar la seguretat dels treballadors per tenir les obres a l’estiu”, va afirmar. El conseller va recordar que els últims dies havia baixat tanta aigua que havia inundat algunes zones. “L’altre dia vam tancar el passeig del riu perquè el cabal era tan alt que posava en perill la gent. Si ho era per ell, imagineu-vos amb les màquines. Projectes com aquest depenen molt del clima que faci, i això pot retardar les obres.”

Roig va dir que fins que no baixi el cabal del riu, els treballs no es podran reprendre, però que la intenció és “la que el cònsol ha dit sempre, que és obrir a l’estiu”. Sobre si hi ha alguna opció real que acabi desistint i que el projecte s’acabi per no realitzar. Roig ho va deixar en mans de Josep Miquel Vila. “L’única persona que pot dir que no es faci el projecte és ell. És a ell a qui li pertoca prendre aquesta decisió i a ningú més, així que mentre no es pronunciï al respecte, el projecte continuarà i les obres es faran quan millori el temps i baixi l’aigua”, va indicar el conseller de cultura.

El projecte del ràfting és una aposta personal del cònsol major, per això, alguns consellers no estan al dia de les novetats, com han indicat vàries vegades, ni tampoc ho estan els representants de la minoria.

tracking