Unió imminent dels botiguers de l'eix central

Les tres associacions de comerciants estan redactant els estatuts i ja tenen una primera proposta de la nova direcció

Unió imminent dels botiguers de l'eix centralARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de comerciants de l’eix central està a punt de constituir-se com a entitat i ja s’estan redactant els estatuts que les unificarà definitivament per superar la tradicional divisió entre Meritxell, Carlemany i Na Maria Pla. A més, ja s’ha avançat que Sònia Yebra en serà la presidenta, Joan Babot, el vicepresident, i Susagna Venable, la tresorera. “Ja hem presentat les nostres intencions a les corporacions i no trigarem gaire a néixer oficialment”, va indicar Venable.

Etiquetes:

Per la seva banda, Yebra destacava que “estem molt contents per poder-ho fer aviat, ja que la divisió entre les dues parts no beneficiava ningú, i si les corporacions han fet un projecte comú, més raó perquè ho féssim els comerciants”. En aquest sentit, l’actual presidenta dels comerciants de Meritxell va explicar que la idea que tenen per a la nova entitat “és que sigui un ens publicoprivat, és a dir, que volem que els dos comuns en formin part”, i va afegir que “creiem que és la millor manera de funcionar. Entrem en un nou espai i si tots treballem plegats, aconseguirem molt més que individualment”.

Venable va indicar que la unió s’havia de fer perquè “ens vam adonar que ja no competíem entre nosaltres, sinó amb Barcelona, Tolosa o Girona, i per això vam creure que ens havíem d’unir”. Per la presidenta dels botiguers de Carlemany, “el comerç actual ha evolucionat, i no és que nosaltres ens hàgim quedat enrere, sinó que aquestes ciutats s’han posat les piles”. D’aquesta manera, Venable reconeixia que “si no ens unim, són oportunitats que anem perdent, i tenint en compte l’any dolent que estem tenint, no volem seguir igual”.

Per altra banda, Venable va indicar que el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, no s’havia posat en contacte amb ells per transmetre’ls la seva idea que puguin obrir una botiga al Pas de la Casa i millorar així l’oferta comercial del poble. La presidenta de Carlemany no coneixia el projecte “més que per la premsa”, però no descartava les converses amb els empresaris, directament.

tracking