Encamp

El Govern aturarà l'heliport de les Tresoles si els informes són negatius

La plataforma contrària a la infraestructura denuncia que encara no han rebut la documentació de l’executiu sobre els possibles impactes de la construcció

'No a l'heliport a FEDA' demana els informes sobre el projecte al ministre d'Economia
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern aturarà el projecte per construir el futur heliport nacional a la zona de les Tresoles d’Encamp si els informes tècnics, que l’executiu va enviar a l’Agència d’Aviació Civil de França perquè els validi, i la resta de la documentació sobre l’impacte de la infraestructura, són desfavorables o determinen que els riscos que comporta el seu aixecament són importants. Així ho va explicar ahir el portaveu de la plataforma contrària a la ubicació de l’heliport a les Tresoles, Alfons Miralles, després de la reunió que un grup de veïns va mantenir amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. Els membres de la plataforma van traslladar al ministre les seves preocupacions “pels riscos que pot tenir instal·lar aquest heliport a la zona de FEDA”, en una trobada que va definir com a “cordial”, però “llarga i tensa” perquè “les posicions [de l’executiu i dels veïns] són molt oposades”.

Amb tot, segons va posar en relleu Miralles, el ministre es va comprometre, un cop l’executiu tingui tots els informes, a no fer l’heliport a les Tresoles en cas que aquests siguin negatius.

Els veïns demanen els informes

En aquest sentit, el seu portaveu va reiterar que la plataforma encara no ha rebut cap documentació sobre les conseqüències que pot tenir la construcció de la infraestructura. Alfons Miralles va remarcar que, després de les reunions amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i el Raonador del Ciutadà, els veïns encara no tenen “cap informació més perquè ningú ens la dona”. “Deu ser top secret”, va afegir. Igualment, Miralles va recordar que “el cap de Govern, Toni Martí, a data de 6 de juny es va comprometre per carta a enviar-nos els informes a mida que els anirien tenint i sabem que hi ha informes que no hem obtingut”. Tot i això, el portaveu de la plataforma va congratular-se perquè Saboya els va garantir que els passarà “la informació que li hem sol·licitat”.

“CIUTADANS DE TERCERA”

En qualsevol cas, Miralles va lamentar que l’executiu condicioni l’aixecament de l’heliport només als estudis tècnics i no a les queixes dels veïns. “Som ciutadans de tercera, que no ens tenen en compte”, va afirmar. Precisament per això, el seu portaveu va anunciar ahir que la plataforma crítica amb l’heliport es reunirà properament per decidir les accions a emprendre.

El Govern aturarà l'heliport de les Tresoles si els informes són negatius

tracking