El vial d'accés al futur aparcament de Soldeu costarà 400.000 euros

Mandicó assegura que a hores d’ara les obres de la plataforma estan complint els terminis previstos

El vial d'accés al futur aparcament de Soldeu costarà 400.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo va aprovar ahir en una sessió extraordinària de consell un suplement de crèdit de 400.000 euros que es destinaran íntegrament a la construcció del vial d’accés a l’aparcament de la futura plataforma esquiable a l’estació de Soldeu. Segons va explicar el cònsol major, Josep Mandicó, el vial anirà “des de la carretera general fins a l’entrada de l’aparcament”. Un pàrquing que forma part, juntament amb els prefabricats i amb l’estructura de les pròpies instal·lacions, de la fase dos dels treballs de construcció de la plataforma, que hauria d’estar finalitzada el novembre d’enguany, atès que ha d’estar plenament operativa el març de l’any que ve per a la celebració de les finals de la Copa del Món d’esquí.

Etiquetes:

En aquest sentit, Mandicó va manifestar que a hores d’ara les obres “estan dins dels terminis previstos” i que van “a bon ritme”, si bé va puntualitzar que “potser l’aparcament no estarà del tot acabat, però sí que tenim una mica més de marge per acabar-lo encara que la temporada hagi començat”. “Si per llavors falta alguna cosa podran ser temes de detalls”, va matisar. Així mateix, el consell de comú també va donar llum verd a un altre suplement de crèdit de 25.000 euros per a la gestió interna del comú. “És una partida que ja havíem disposat al pressupost, però amb una quantitat menor, i ara el comú compta amb una empresa encarregada dels nostres recursos humans i per això fem una ampliació de 25.000 euros”, va assenyalar Mandicó.

Mirador del Roc del Quer

Una altra de les propostes aprovades pel ple extraordinari de Canillo va ser l’adjudicació del concurs per a la construcció d’una caseta de fusta, d’un punt d’informació i de lavabos públics al mirador del Roc del Quer. El cònsol major va recordar que és una mesura “que ja es va plantejar l’any passat” i que finalment enguany disposarà d’un pressupost de 117.042 euros en total. Pel que fa al calendari de construcció dels tres elements del mirador del Roc del Quer, Josep Mandicó va afirmar que la previsió del comú és que els treballs s’allarguin uns dos mesos perquè “a final de juny estigui pràcticament acabat”. “Confiem que estarà enllestit abans de l’arribada forta de públic”, hi va afegir.

Quant a la vigilància del mirador, el cònsol va destacar que des de la corporació es porta a terme “cada dia un control de tancament i obertura de les portes”. “A partir d’aquí”, va dir, “sí que s’han de fer unes tanques de no accés per fer-ho d’alguna manera més complicat”. En aquest sentit, va expressar que el comú “ja intenta senyalitzar que queda prohibit accedir-hi quan està tancat”, però “contra l’incivisme de la gent és complicat que puguem fer alguna cosa perquè hi ha molts punts per entrar-hi”. En relació amb l’incident de l’estiu del 2016 en què un jove va saltar la barana de seguretat i es va asseure al costat de l’estàtua que penja al buit, Mandicó va afirmar que “per evitar aquests casos hauríem de fer una vigilància de 24 hores al dia perquè no sabrem mai quan hi pot haver algú”. “La gent realment hauria de ser conscient del perill que això pot comportar”, va dir.

FEDA i Andorra Telecom

A més a més, el consell de comú també va aprovar ahir tres convenis amb Andorra Telecom per un cost total d’uns 77.000 euros, que assumirà integrament l’operadora telefònica. Igualment, el ple va donar llum verd a tres convenis amb FEDA per uns 68.400 euros, el cost dels quals també l’assumirà la companyia elèctrica del Principat.

Tots els acords estan vinculats amb les obres d’embelliment i amb la renovació de serveis que durà a terme la corporació al nucli antic de Canillo i de Soldeu, i amb la canalització al carrer del Regí de Soldeu. I és que, segons va explicar Mandicó, “cada cop que s’ha d’obrir una carretera o s’ha de fer algun tram nou d’algun vial es parla amb Andorra Telecom o FEDA per si han de passar línies” i així aprofitar les obres per millorar el servei.

En aquest sentit, el cònsol va recordar que la primera fase d’embelliment del nucli antic de Canillo està “pràcticament enllestida” i va apuntar que la segona “potser es complicarà més”.

55.348 EUROS PER AL SISTEMA INFORMÀTIC

El ple també va aprovar ahir una adjudicació complementària de 55.348 euros a l’adjudicació inicial que es va fer a final del 2016 de 276.744 euros per a la implantació d’un sistema informàtic que integra la gestió econòmica i la tributària, i la recaptació de la parròquia. El conseller de Finances, Marc Casal, va explicar que la decisió respon a la necessitat d’actualitzar el sistema. A més, el ple va aprovar la creació d’una taxa de 6 euros per metre quadrat per als rètols comercials i una tarifa específica per reduir als policies, personal del comú, d’escoles i del Palau de Gel un 30% el preu dels aparcaments comunals.

tracking