El comú fomenta els trajectes caminant amb Metrominut

Són unes plaques que indiquen el temps que es triga a peu entre dos llocs

El comú fomenta els trajectes caminant amb MetrominutComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació va presentar ahir el projecte Metrominut, que vol fomentar els hàbits saludables de la ciutadania i augmentar els trajectes a peu. Per fer-ho, el conseller de Medi Ambient, David Astrié, va explicar que s’instal·laran plaques que s’ubicaran en una vintena d’espais de la parròquia i a altres llocs que mostren el temps que es triga caminant entre dos punts identificables. “Amb aquesta iniciativa volem donar informació sobre els desplaçaments urbans i fer veure que per desplaçar-nos des de Ciutat de Valls fins a la Rotonda, per exemple, només hi ha 14 minuts. Més ràpid que anar en cotxe”, va dir el conseller, que va afegir que aporta un triple benefici. “Fomentem els hàbits saludables, guanyem en transport ecològic i ajudem a reduir el trànsit de la ciutat”.

Etiquetes:

En total s’han instal·lat 40 plaques en 20 punts de la ciutat, es podran posar deu lones en diferents obres i es posaran vinils als ascensors. Els trajectes que marca el Metrominut, que es diu així perquè recorda els plànols de metro de les grans ciutats, inclou les zones de Ciutat de Valls al carrer de la Unió, però com afirma Astrié, no es descarta ampliar-ho aviat. “Si volem que la gent ho faci no podem posar trajectes de 30 minuts i per això ens hem centrat en aquests, que són en terreny pla i fàcils, encara que depenent de com vagin els ampliarem a Santa Coloma”.

El projecte de Metrominut s’ha realitzat amb èxit a ciutats com Tolosa, Londres, Florència o Pontevedra, i precisament de la ciutat gallega han agafat les principals referències. “Allà ens han dit que s’ha reduït l’ús del cotxe en un 30%”, afirma Astrié.

tracking