El comú té llest el projecte pel túnel de Cramea però esperarà a licitar-lo

La corporació ja disposa dels detalls de com serà el vial que comunicarà les antigues instal·lacions de Sud Radio amb el cap del Port

El comú té llest el projecte pel túnel de Cramea però esperarà a licitar-lo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp té enllestida ja la redacció del projecte per al túnel que permetrà accedir al futur Centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra (Cramea) sense tallar pel mig ni obstaculitzar una pista del domini d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig. Fonts del comú afirmen que la corporació encampadana no tirarà endavant el procés per adjudicar l’obra, però, fins que no comencin els treballs del Cramea. Es vol així que abans s’iniciï la construcció del centre medicoesportiu que s’ubicarà on ara hi ha l’edifici de Sud Radio.

Etiquetes:

El Govern va licitar el 2016 la concessió per quaranta anys del Cramea a una empresa del grup Bomosa, que a hores d’ara planteja fer-hi la piscina olímpica més alta d’Europa, a 2.500 metres sobre l’altitud del mar. Segons les previsions de Bomosa, l’equipament podria començar a funcionar el 2020. “Fins que Cramea no comenci a fer les obres, no s’avançarà en la licitació del túnel, els treballs pel qual tindran una durada de 6 mesos”, asseguren paral·lelament fonts del comú.

La construcció del túnel servirà per habilitar-hi un vial que passarà per sota d’on hi ha la pista del camp de neu, per la qual cosa el comú va treballar també el projecte conjuntament amb engi-nyers de Saetde, que és qui té la concessió del domini esquiable. La previsió és fer-hi un túnel d’uns 20 o 25 metres de llargada.

El comú no ha desvelat quin serà el cost del projecte, ja que ha explicat que no podrà concretar-lo fins que no s’hagi licitat l’obra. Abans de decidir construir-hi un túnel, el comú també va estudiar la possibilitat de fer-hi un pont per on passessin els vehicles, de manera que la pista fos la que quedés per sota. Finalment, el túnel s’adaptava millor per un tema de seguretat, segons va explicar en el seu moment el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz. Les obres que es realitzaran a l’edifici de Sud Radio amb l’objectiu de fer-hi l’equipament esportiu en alçada estan integrades en l’entorn per minimitzar l’impacte visual, una màxima amb què també s’ha treballat a l’hora de projectar el túnel que hi donarà accés. De la seva banda, el Govern andorrà es farà càrrec de l’enquitranament del vial, les bar­reres de seguretat, la senyalització i la pintura.

tracking