Obres per 3,5 milions a l'escola andorrana

El centre de Santa Coloma s’ampliarà fins als 2.500 metres quadrats i permetrà unir tots els alumnes de segona ensenyança de la capital

Obres per 3,5 milions a l'escola andorrana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs d’ampliació de l’escola andorrana de Santa Coloma costaran 3,5 milions d’euros i duraran 18 mesos, segons van explicar ahir els ministres d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el d’Educació, Eric Jover, durant l’acte d’entrega dels premis del concurs d’idees que va guanyar l’arquitecte Marc Monegal. Està previst que les obres es facin durant el curs escolar, encara que els treballs més difícils es faran durant les vacances, i l’objectiu final del projecte és poder agrupar tots els alumnes de segona ensenyança de la capital en un mateix edifici i deixar d’utilitzar el de Ciutat de Valls. Un cop finalitzades les obres, el centre tindrà 2.500 metres quadrats que li permetran obrir 18 aules noves i augmentar el nombre d’alumnes fins als 1.200. A més, també es farà un pati cobert de 800 metres quadrats.

Etiquetes:

Monegal va explicar que es duplicarà la nau est de l’edifici amb dues zones destinades a aules, de manera que els alumnes deixaran de veure la façana interior i veuran el carrer. Per fer això, caldrà desenvolupar una nova comunicació vertical, que des del punt de vista exterior dotarà el centre d’un element singular que estarà recobert de fusta. Al pati superior i en alguns elements de les aules també s’utilitzarà la fusta perquè, va afirmar l’arquitecte, és un element més càlid. A l’acte d’ahir també hi van assistir el cap de Govern, Toni Martí, que va celebrar la bona coordinació entre les dues administracions per millorar la zona de Santa Coloma i un dels centres escolars més importants del país, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i alguns consellers de la majoria. El segon premi del concurs d’idees, dotat amb 7.500 euros, va ser per als arquitectes Jacint Gil i Pau Iglesias, mentre que el tercer, de 3.700 euros, va ser per a Pere Espuga.

Marsol va aprofitar l’acte per explicar que aviat obrirà un nou aparcament de 72 places al carrer de la Plana. El terra ja està enquitranat i només queda instal·lar-hi la barrera i pintar les places. A més, els treballs d’arranjament d’aquest carrer començaran al febrer i constaran 800.000 euros.

tracking