Teruel i Barbero es resignen a quedar fora del nucli dur del comú

La consellera de Social diu que Vila va prendre la decisió al principi de mandat i la de Turisme, que ja “passa del tema”

Teruel i Barbero es resignen a quedar fora del nucli dur del comúFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les conselleres de Turisme i de Social del comú de Sant Julià, Meritxell Teruel i Paqui Barbero, estan completament resignades a no formar part de la junta de govern de la corporació i ni tan sols van provar d’entrar-hi durant el temps que va estar de baixa el conseller d’Obres i Urbanisme, Joan Vidal, reintegrat de nou a la feina des de principis d’any. “Durant les tres setmanes que va estar de baixa no se’m va convocar per participar-hi i tampoc ho vaig proposar. En el seu moment vam demanar les explicacions de per què en quedàvem fora i no ens en van donar cap, així que jo ja passo del tema”, va explicar Teruel. Per la seva banda, Barbero va comentar que la manera de funcionar del cònsol era amb una junta formada pels sis primers de la llista i que això és així des del principi del mandat, de manera que tampoc va fer cap esforç per postular-se durant l’absència del conseller d’Obres. “El cònsol major va prendre la decisió de bon principi, i per tant no valia la pena intentar-ho canviar ara. A més, Vidal ha estat relativament poc temps fora i amb la quantitat de dies festius que hi ha hagut, segurament no ha calgut substituir-lo”, va afirmar.

Sant Julià és l’única parròquia on la junta de govern no la integren tots els consellers de la majoria, sinó que el cònsol major, Josep Miquel Vila, va decidir rodejar-se d’un nucli de confiança que integren els sis primers membres de la llista de Laurèdia en Comú. Fora d’aquest grup hi ha les conselleres Meritxell Teruel i Paqui Barbero, i també el d’Esports, Pere Pràxedes.

Amb l’absència i la incertesa sobre si Vidal tornaria a la corporació, a causa del malestar que va generar entre alguns dels treballadors comunals, Teruel era qui hauria d’haver ocupat la vacant deixada, ja que era la número set de la llista, però va posar de manifest que “no valia la pena insistir-hi perquè ja ens va quedar clar des del principi que no hi teníem lloc, i mentre ell no hi era, la junta es va mantenir amb només cinc membres”.

Sobre el funcionament intern de la majoria, la consellera de Turisme va explicar que ells tenen coneixement de les decisions preses a la junta quan aquestes passen a les diferents comissions, on sí que hi són presents. “Mai ens expliquen res del que passa i tampoc en parlem. Si es fa així és perquè ells volen, així que nosaltres ens centrem únicament en les nostres conselleries”, va dir.

FARRÉ CRITICA QUE ENCARA NO S'HAGI PRESENTAT EL PRESSUPOST

El conseller de la minoria d’Unió Laurediana, Joan Albert Farré, va criticar que la parròquia sigui l’única que encara no ha presentat el pressupost per aquest any. “No sabem quan l’anunciaran però això és Sant Julià. Aquí estem fora de norma i la majoria es pensa que està per sobre del bé i del mal”. El fet de no presentar les xifres econòmiques no és un fet que estranyi a Farré, “ja que amb Naturlandia ho van fer al 6 de desembre quan totes les societats del país ho havien fet el 30 de juny”. “Serà que ells tenen autorització divina i estic segur que Govern els haurà perdonat i no els haurà sancionat”, va lamentar.

tracking