El sindicat comunal es reactivarà amb una assemblea a finals de mes

Els treballadors hauran d’escollir el nou president, la nova junta i el programa a desenvolupar en una reunió entre els 187 afiliats

El sindicat comunal es reactivarà amb una assemblea a finals de mesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de treballadors del comú de la capital (Sitca) renovarà la seva estructura i reactivarà les seves activitats en una assemblea que es celebrarà abans que acabi el mes, segons va explicar el seu president, Jesús Núñez. Un dels motius que al·leguen per haver estat, aparentment inactius des de fa mesos és que esperaven la resposta de la Batllia sobre la demanda presentada contra la corporació per no haver rebut el pagament del GAdA. “Des del setembre que estem esperant que es pronunciï la justícia. Un cop ho faci, i creiem que serà aviat, podrem convocar l’assemblea, escollir el nou president i la junta, i decidir quines línies d’actuació volem emprendre en el nou període”, va indicar. Actualment el sindicat té 187 membres i esperen augmentar aquesta xifra malgrat que s’havia especulat força sobre el futur de l’associació sindical. De fet, la renovació de càrrecs s’havia d’haver produït en una assemblea el passat mes de setembre, com es va anunciar, però al final mai es va convocar i això va alimentar encara més els rumors. Núñez reconeixia que havien estat “relativament apagats” però insistia que tenien els esforços i les il·lusions posats a obtenir una resolució “de justícia pels treballadors del comú”.

Etiquetes:

L’assemblea serà a finals de mes i serà aleshores quan esperen tenir ja la resolució favorable de la Batllia i els diners que ells entenen que el comú els hauria d’haver pagat després de la primera sentència del Tribunal Superior. “El comú es va comprometre a executar-la i a dia d’avui encara no ho ha fet. Hi ha una sentència judicial que ens dona la raó i per tant, tenim tot el dret a recuperar els diners que la corporació ens va retallar sense cap raó”. Mentre no es produeixi, el Sitca “no pot fer res més”, ja que els interessos dels treballadors estan centrats a recuperar els 800.000 euros que ells entenen que dicta el Tribunal Superior. “En el seu moment ens van aplicar una congelació al GAdA, i amb el temps es va convertir en una retallada en la nostra nòmina del 10%. Malgrat que la corporació es va comprometre a acatar la resolució, encara no ho ha fet”, es lamentava el president dels treballadors.

Un problema d’interpretació

El Sitca va presentar la demanda contra la corporació fa més d’un any, després de parlar amb la cònsol major, Conxita Marsol, i que aquesta els digués que no podia fer front a la quantitat que reclamaven, perquè la corporació anterior, encapçalada per Jordi Minguillón, ja havia executat la sentència però d’una manera diferent a com l’havien interpretat els treballadors. La majoria liberal va procedir a enviar una carta individualitzada a cada persona que treballava al comú i que estava afectada pel GAdA, en la qual se li explicava que se li aplicaria la reducció de la valoració del salari, fet que segons ells, acatava la sentència. Com que aquesta decisió es va prendre en junta de Govern, Marsol al·legava que no podia fer res més i que estava disposada a esperar que fos el mateix Sitca qui intentés resoldre de nou la controvèrsia a través de la justícia. La cònsol major ja havia comentat en una entrevista a la ràdio del Diari que si finalment la Batllia dona la raó als treballadors, la corporació executarà la sentència i que si no els la dona, igualment “estudiaríem la manera de compensar el personal”.

EL MALESTAR AL SERVEI DE CIRCULACIÓ, UN DELS PUNTS DE L'ORDRE DEL DIA

Malgrat que el comú va decidir fa pocs dies canviar el servei del departament de circulació per reforçar-lo, fonts consultades pel Diari entre els urbans, expliquen que hi ha força malestar entre la plantilla per la manca de personal que tenen i les constants baixes que hi ha. Segons afirmen, el 30% de la plantilla està de baixa, un 30% més són càrrecs de comandament i el 40% restant són els que han de fer tota la feina diària. A més, les fons consultades revelen que fa pocs anys el departament estava integrat per més de 90 persones però que avui en dia en són poc més de 60.

Un altre punt que demostra la mala maror entre els agents són els quatre estudis sobre el clima laboral que s’han realitzat els dar­rers anys i tots ells deixen clar que no és bo. Preguntat sobre aquest fet, el president del Sitca afirma que és conscient de la situació i serà un dels primers punts que tractaran en l’assemblea que constituiran al gener. Per Núñez, el nombre de baixes no és rellevant o si més no és inferior al de fa uns anys, encara que també critica que el comú no els va informar dels canvis en el departament. Núñez es mostrava convençut que “el comú no ens ha explicat tots els canvis que ha realitzat però tampoc vam tenir temps de reaccionar quan els van anunciar”, es lamentava.

tracking