Aldosa Veïns ajorna la reunió de poble per fer un recurs al Govern

La plataforma esperarà ara la resposta de l’executiu per plantejar-se noves mesures contra l’equipament

Aldosa Veïns ajorna la reunió de poble per fer un recurs al GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de veïns de l’Aldosa que s’oposa a l’estació transformadora i repartidora (ETR) de la Gonarda ha ajornat la reclamació de convocar una reunió de poble “per prioritzar la presentació d’un recurs a Govern” contra la declaració d’interès nacional de l’equipament. El portaveu de la plataforma Aldosa Veïns, Javier Iriarte, manté que “l’entitat vol concentrar-se en aquest recurs que es va entregar a l’administració el 27 de desembre”. Els veïns esperaran la resposta que doni l’executiu “abans de prendre qualsevol altre tipus de mesura”.

Etiquetes:

Javier Iriarte exposa que el recurs persegueix “deixar constància de l’oposició” a l’ETR, malgrat que no són optimistes respecte d’un eventual canvi de posició del Govern. La principal aspiració és aconseguir un canvi d’ubicació del projecte, ja que entenen que “l’acord entre Govern, comú de la Massana i FEDA de l’any 1991 era per a una cessió de ter­reny”, però “no obliga a fer l’ETR en aquesta parcel·la”, sobretot quan recorden que “en vint anys l’àrea ha viscut canvis i ara hi ha la zona residencial”. L’aposta de la plataforma seria situar l’estació transformadora a les Taulelles.

Els veïns defensen, al recurs, mitja dotzena d’observacions. Una de les principals és que creuen que l’equipament i les obres per fer-lo possible suposaran un perjudici per a la salut.

Altrament, però, la plataforma també posa sobre la taula “la devaluació” que patiran els seus habitatges. Iriarte recorda que les cases perdran valor econòmic, en una zona que ja està exposada a la proximitat d’un abocador de runes, i considera que “un altre element a tenir en compte és que a cent metres del terreny de l’ETR el 1993 va hi va haver una forta esllavissada”. La plataforma s’ha reunit amb el grup liberal i el grup mixt per exposar-los la seva inquietud. “Ens donen la raó, però no tenen marge d’actuació perquè la declaració d’interès nacional s’ha pres unilateralment des de Govern”, assegura Iriarte, que diu que “abans de fer-la calia disposar del projecte sencer.”

tracking