Els antiheliport a Tresoles lamenten que Govern doni per feta la viabilitat

Un dels portaveus antiheliport es pregunta com pot ser que el ministre digui que seran bons si no estan fets

Els antiheliport a Tresoles lamenten que Govern doni per feta la viabilitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma crítica amb la ubicació de l’heliport nacional als ter­renys escaldencs de Tresoles no entenen com és que el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ja avança, en cercles reduïts, que els informes que esperen sobre el pla de viabilitat econòmica que acabaran de donar el llum verd al projecte són positius. “No ho acabem de veure. Com pot ser que ho digui si encara no els tenen?”, es qüestionava un dels portaveus, Alfons Miralles. Segons va comentar, la darrera reunió amb Govern per parlar d’aquest tema, “es remunta a molts mesos enrera, però nosaltres hem seguit amb les protestes i amb la recollida de signatures que a hores d’ara ja supera àmpliament les dues mil”, va dir Miralles.

Etiquetes:

El portaveu de la plataforma va reconèixer que han parlat amb totes les formacions polítiques, “inclosa DA, perquè es recordin de nosaltres, i malgrat que algunes s’han mostrat més sensibles que d’altres, totes ens han deixat expressar els nostres neguits”, encara que es va mostrar crític amb DA “perquè malgrat les queixes i demandes que hem fet, sembla que ara no hi hagi un altre lloc on es pugui fer”.

El PS és una de les formacions “sensibles” al problema de Tresoles. La consellera del comú Cèlia Vendrell va demanar a la majoria de Trini Marín en la passada sessió del consell de comú, després d’agrair a la corporació que escoltés la demanda dels escaldencs sobre la construcció d’una sala de vetlles, que esperava que “ara també ho faci amb els de la plataforma de Tresoles [escoltar-los]”. Vendrell i la consellera general Rosa Gili es van veure fa unes setmanes amb el ministre Saboya i en aquell moment “encara no tenia els informes de viabilitat econòmica”, els va comentar. Des del PS no veuen clara la ubicació d’aquesta infraestructura, sobretot “la diferència a l’hora de seguir uns criteris per escollir l’espai on anirà, en relació als projectes fallits d’abans”, explicava Gili, que seguia dient que “en aquella època hi havia un sistema de punts basats en la proximitat al centre, que tingués un fàcil accés, etcètera, però en aquest no. Sembla que es vulgui aprovar directament”, deia la consellera general, que va recordar com el seu partit ja va fer preguntes a Govern relacionades amb aquesta casuística. De fet, en la reunió mantinguda amb Saboya, “ell mateix ens va comentar que no havien seguit el mateix procediment que en els projectes anteriors i que calia trobar un lloc perquè aquesta vegada el projecte tirés endavant”, i recordava “com tirava pilotes fora i deixava en evidència que seria molt complicat trobar un altre espai que estigués a la vall”. Des del PS deixen clar que no estan en contra del projecte, però no veuen clara la ubicació perquè hauria de sobrevolar el nucli urbà d’Escaldes.

Les dues polítiques socialdemòcrates van arrencar el compromís del ministre que un cop estiguin acabats els informes, els portarà a Aviació Civil Francesa perquè els estudiï. “Aquest és un pas important perquè ja van fer uns informes on no deixava bé la zona de Tresoles i deien que no serien bons, a nivell econòmic.”

tracking