Aprovat un pressupost de 30 milions d'euros

Al Pas de la Casa s’hi destinen dos milions d’euros per a la nova guarderia, l’estació d’aigua potable i obres al voltant de l’església

Aprovat un pressupost de 30 milions d'eurosANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació va presentar el pressupost pel 2018, que contempla un creixement del 6,55%, fins a arribar a superar els 30 milions i que preveu tancar a zero. La partida que més augmenta és la d’inversions, un 24,04%, que s’enfila fins als 6,4 milions d’euros, 1,2 milions més que l’any passat. També augmenten les despeses de personal i béns corrents (un 2,3 i un 5,25%, respectivament), mentre que els ingressos previstos per impostos es mantenen estables i cauen un 5% els de taxes. El cònsol major, Jordi Tor­res, els va definir com uns pressupostos “continuistes i equilibrats que ens permeten emprendre bona part dels projectes que portàvem en campanya”, va dir després de la sessió del consell de comú que es va celebrar ahir. L’oposició va celebrar les xifres però es va abstendre en la seva aprovació, “ja que els trobem freds. No han estat valents i no ens creiem del tot el que ha promès el cònsol”, deien els consellers de PS + I, Joan Sans i Pere Marsenyach. Els representants de Ld’A + I, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, comentaven que les inversions “sempre són benvingudes, i sobretot al Pas, que és el principal motor econòmic de la parròquia, però en el fons no hi ha res de nova activitat, tot és per arreglar la manca d’inversió que hem patit els darrers anys”.

Etiquetes:

Entre les principals accions que estan incloses al pròxim pressupost, hi ha la construcció de l’escola bressol del Pas de la Casa (880.000 euros), de la nova estació de tractament d’aigua potable del Pas (600.000 euros) o els arranjaments dels voltants de l’església de Sant Miquel, també al Pas (600.000 euros). “Estem molt orgullosos que les partides més altes estiguin destinades allà, però a Encamp també farem obres importants, com ara la millora de les avingudes, una acció que podria ser perfecta per unir-se amb el projecte del nou museu del motor”, va dir Torres.

Pla dinamitzador

Torres va anunciar un pla dinamitzador que es concretarà l’any vinent. “Volíem fer-lo nosaltres però al final hem vist que ens calia ajuda externa i contractarem uns professionals. Així sabrem com concretar les polítiques que necessitem en aquest camp.”

La Llei de transferències va estar de nou al centre de la polèmica, ja que la minoria va retreure que gràcies als seus consellers generals, el comú havia rebut gairebé dos milions d’euros, “quan vosaltres els vau rebutjar i ara us els heu trobat”, deia Sans. Troguet va afegir que “la millor situació és l’actual, i és gràcies a l’oposició del Consell General que la gaudim. Això sí, serà el darrer any”. Finalment, Torres va respondre dient que cobrar-los “era fer un flac favor al país”.

Xavier Palacios, ex-director de l’antiga STA i que formava part de la llista de DA+UP serà el nou secretari general del comú.

L'ACORD D'INTENCIONS AMB SAETDE, AL FEBRER

El cònsol major no es va aventurar a fixar una nova data per presentar l’acord d’intencions amb Saetde, sobre els terrenys de Concòrdia, encara que sí que va confirmar que no serà aquest any, com s’havia dit. “Els seus juristes estan parlant amb els nostres i creiem que presentaran la documentació a principi de l’any vinent.” L’oposició estava resignada per la poca informació que els facilita Torres. Sans ironitzava dient que “encara tenim temps fins a cap d’any”, sense saber que el termini s’havia allargat. Troguet recriminava no apostar prou per Saetde, “com sí que faríem nosaltres”. Finalment, el cònsol va dir que si no arriben a un acord, “molt probablement acabaríem als tribunals”.

TROGUET I LAFOZ ES MANTENEN "FIDELS AL PARTIT"

Els consellers de Ld’A + I van mostrar tot el seu suport “al partit pel qual ens vam presentar”, en referència al trencament del grup liberal al Consell General. Per Troguet, “la situació no ens afecta en res a nosaltres i si uns han volgut marxar, són molt lliures de fer-ho”. Lafoz afegia que els consellers d’UL i de CC “es van fer fora a ells mateixos en votar que el partit fos estricte en aplicar els seus estatuts, ja que aquests diuen que només els seus membres, poden votar en els processos interns”. Per Troguet, Ferran Costa va ser la persona “que ens va escoltar quan no podíem participar de les transferències, però no hi estàvem d’acord, per tant, nosaltres ens mantenim fidels al partit”.

tracking