Temporada d'hivern

Les estacions d'esquí no avançaran l'obertura tot i la neu del novembre

Les precipitacions de neu de principi de mes no han estat suficients per obrir abans i l’estrena es manté els dies 1 i 2

Les estacions d'esquí no avançaran l'obertura tot i la neu del novembreVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cap de les estacions d’esquí del país no avançarà la data d’obertura, malgrat els episodis de nevades i el fred del novembre. Els camps de neu de Vallnord i Grandvalira treballen en la preparació de pistes amb la previsió d’obertura de l’1 i el 2 de desembre, respectivament, i molt pendents de les precipitacions de neu que s’esperen per a principi de la setmana que ve. No en serà una excepció Ordino-Arcalís, que n’havia plantejat la possibilitat en la presentació de temporada. “Estem pendents de si neva, de moment el dia fixat és l’1”, va confirmar ahir el director del camp de neu, Xavier Ajona.

L’última paraula la té sempre la meteorologia, però a escassos vuit dies per al desembre res no indica que hi pugui haver grans canvis en el plantejament. Aquests dies les màquines trepitjaneu i els equips de pisters treballen sobre el terreny, si bé majoritàriament no s’han engegat els canons de neu, perquè els episodis de més fred del novembre han anat precedits de dies amb temperatures més altes. “La producció de neu s’acceleraria el màxim possible si hi ha noves precipitacions”, van explicar fonts de Grandvalira.

La previsió és, a partir del primer cap de setmana de desembre, poder anar obrint sectors progressivament, començant per les zones de debutants i les pistes més comercials, malgrat que un episodi consistent de nevades, tal com semblen indicar les previsions meteorològiques per dimarts i dimecres que ve, podria afavorir l’obertura d’un major nombre de sectors. Mentrestant, a les portes de l’inici de temporada, tant els camps de neu de Grandvalira com els de Vallnord tenen una gran part dels temporers contractats. A Arcalís enguany hi haurà 205 treballadors i a Pal Arinal, 540. Les dades de Grandvalira no s’han donat a conèixer, però fonts del domini indiquen que “s’estan acabant de lligar” les últimes contractacions. La falta d’oferta i els alts preus han portat les estacions a llogar pisos per oferir allotjament als temporers abans de l’inici de la campanya d’hivern.

Grandvalira ha habilitat per dissabte vinent dos punts de recollida del forfet de temporada per als usuaris: l’edifici Obac al Tarter i el Funicamp a Encamp.

tracking