Marc Calvet

“Si tot va bé el tanatori estarà en funcionament el 2019”

El cònsol menor creu que no hauria de ser un projecte complicat i que dividiran el cost del tanatori i el de la sala de vetlles amb Govern.

“Si tot va bé el tanatori estarà en funcionament el 2019”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Li queden poc més de dos anys de mandat però Marc Calvet, cònsol menor, encara té molts projectes per tirar endavant. Els més destacats són les reformes de l’avinguda Carlemany i del tanatori, però no s’oblida dels més petits i la bicicleta, i l’enamora veure un Manet.

Entrem en la fase final de la seva darrera legislatura. Quin balanç en fa fins ara?

En dos anys i mig i amb un equip nou el resum del que hem fet és molt bo. Vam tirar endavant el projecte del Fener, que era molt important per a nosaltres, hem comprat la parcel·la del costat de l’església, hem començat el projecte de l’avinguda Carlemany per pavimentar-lo definitivament i tenir el carrer de vianants que necessitàvem. I això només en matèria d’urbanisme.

S’han guardat alguna cosa per als dos anys que queden?

Tota l’obra de Carlemany es farà els pròxims mesos, però també farem l’aparcament d’Escaler amb l’aprovació, la setmana que ve, del pla parcial i la modificació del pla d’urbanisme. També aprovarem la normativa de la zona central per arreglar les petites coses que ens queden. Ha estat molt fàcil continuar els projectes engegats.

L’aparcament d’Escaler se suma a la gran quantitat de places que han creat a la parròquia. Tantes en faltaven?

És una necessitat que teníem. Des que vam començar amb la cònsol major n’hem fet 800 i en tenim gairebé 3.000. El més important és treure els vehicles de la zona blava, que per a mi està obsoleta, i els hem de posar en un pàrquing per donar el màxim espai a les persones. És important posar-ne als accessos de la parròquia perquè la gent deixi el cotxe i baixi caminant.

Ja tenen una imatge de com serà la unió entre les avingudes de Carlemany i de Meritxell?

Busquem l’harmonia i la simbiosi entre les dues vies. Cadascuna tindrà la seva personalitat però volem que es noti que estàs al mateix carrer. A principis d’any traurem l’edicte i esperem que a la primavera ja s’iniciarien les obres. Seria perfecte començar i acabar el mateix 2018.

Una mesura que van anunciar va ser la col·locació de pilons per evitar atacs terroristes.

Dins del projecte vam preveure incloure aquests elements de seguretat, que han de ser prou bons per impedir els atemptats però que no privin, si mai passa alguna cosa, d’arribar als vehicles de serveis com els bombers i les ambulàncies.

Ja han començat les obres al carrer de Sant Antoni?

Sí, a finals de juliol, i ja es veu el traçat per on passarà la carretera. Al desembre ja hauran acabat i serviran per descongestionar el carrer de la Unió, però el més important és tenir un accés més des de l’Obac fins al Fener.

I quan acabaran les del pont del Madriu?

En dos mesos. Han estat molt més complexes perquè al costat hi ha l’Etap de Capesa i les sortides d’aigua que alimenten els dipòsits. Hem hagut de treballar per fases per evitar problemes amb la distribució de l’aigua.

El president de Capesa, Eduard López Mirmi, va anunciar la seva intenció de deixar el càr­rec per centrar-se en la direcció. És fruit d’un acord?

És el camí que hem escollit des del consell d’administració i creiem que és la millor solució. No està tancat i encara ho estem discutint, però per la coherència de l’estructura de la companyia és millor que el director i el president siguin persones diferents.

Govern va anunciar l’acord amb la corporació per la construcció del tanatori.

Ha estat un esforç conjunt per tirar endavant una infraestructura que necessitàvem. Un cop signat aquest conveni, esperarem que facin el concurs d’idees i, si tot va bé, i crec que no és massa complicat, a principis del 2019 ja estarà en funcionament.

Ja tenen prevista la partida pressupostària per a la sala de vetlles?

No encara. La idea és fer un concurs per construir un edifici en el qual hi haurà un tanatori i una sala de vetlles i després dividirem què ha de pagar cadascú, però haurem d’esperar a tenir el projecte guanyador sobre la taula per fer la previsió econòmica.

Estan satisfets amb l’acolli- da que ha tingut el Museu Thyssen?

Fa unes setmanes ja s’havien superat les 8.000 entrades, però no es tracta de si són moltes o poques, el més important és tenir la possibilitat de veure pintures que no s’havien vist mai a Andor­ra. Poder veure un Manet quan vulguis és impressionant, i com se sol dir, l’efecte Guggenheim només el va aconseguir el Guggenheim.

Els més petits estaran encantats amb el que s’ha fet al Prat del Roure.

És el motor per a l’activitat familiar del poble i serà l’únic pulmó que ens quedarà un cop s’edifiqui el clot d’Emprivat. Ara hem posat la piràmide i estem mirant de treure l’aparcament del costat per fer-hi un circuit per aprendre a anar en bicicleta. Sempre és millor que estiguin al carrer en lloc de jugar a la PlayStation.

tracking