Reunió de poble per exposar l'oferta de Saetde

Mortés explica que el concurs públic per Arcalís s’obrirà a l’octubre, un cop que els veïns en coneguin pros i contres

Reunió de poble per exposar l'oferta de SaetdeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, convocarà abans de final de mes una reunió de poble per informar els seus conciutadans del concurs públic per a l’ampliació de capital d’Arcalís i per exposar-los “els pros i contres” de vendre una majoria de les accions de Secnoa, la societat que gestiona l’estació. Mortés reitera que “qualsevol inversor” pot presentar-se al concurs públic que s’obrirà “com a màxim” a principi d’octubre, si bé admet que en la reunió caldrà donar també detalls de l’oferta de l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, que és ara mateix la que hi ha sobre la taula.

Etiquetes:

L’adjudicació, al novembre

La data de la reunió no està marcada, però Mortés vol fer-la abans d’acabar-se el setembre. El cònsol major d’Ordino està convençut que aquest és un pas important, perquè “qualsevol inversor voldrà tenir el suport de la majoria” de la parròquia. Un cop tancat el concurs, l’anàlisi posterior i adjudicació es faria al novembre, perquè l’inversor pogués començar la temporada d’esquí incorporat a Secnoa, com es demana en la proposta de Viladomat.

De fet, a hores d’ara el comú d’Ordino treballa encara per analitzar l’oferta de Saetde i preparar el plec de bases per al concurs públic. D’entre les característiques de l’oferta de Viladomat, que va conèixer-se al juny, hi ha la intenció del màxim accionista de Saetde d’oferir un forfet conjunt que sumi Arcalís i el Pas de la Casa-Grau Roig. A l’agost, Josep Àngel Mortés ja va admetre que els terminis amb els quals treballen per obrir el concurs, en el qual es presentarà Saetde, són “molt ajustats”, si bé va mostrar-se confiat que tot estarà a punt amb l’inici de la tardor.

Si la proposta de Saetde no prosperés, Josep Àngel Mortés no descarta “trobar inversors privats per a cada fase del pla director de l’estació”, que és el que n’ha de marcar el desenvolupament els pròxims anys.

El comú d’Ordino invertirà el proper hivern en un nou teleesquí i en la xarxa de canons de neu. A més, un dels punts que des del principi s’han remarcat com a positius de la proposta de Saetde, és que l’accionista majoritari, Joan Viladomat, ha expressat la voluntat que està disposat a seguir el pla director de l’estació d’Arcalís, que es va aprovar el mes de febrer passat, que també va comptar amb una reunió de poble, i que preveu que la primera inversió important que es faci sigui el telecabina de l’Hortell, que es preveu per a l’any vinent.

Vistiplau de la minoria

La consellera liberal Eva Choy, a la minoria, va dir ahir que encara no tenen coneixement de la intenció de convocar una reunió de poble, si bé va indicar que el cònsol major sí que “ha expressat la voluntat d’explicar-se davant els ciutadans”. Choy va celebrar que sigui així, i va recordar que, com a minoria, “ho hem demanat i fins i tot hem reclamat que el comú es trobi amb els ciutadans per donar-los detalls” al respecte del futur de Secnoa.

Les dues conselleres liberals que conformen la minoria d’Ordino s’han mostrat d’acord amb la majoria que l’oferta de Saetde pot ser positiva per al futur de l’estació, la qual necessita de les inversions previstes al seu pla director per créixer.

tracking