Andorra la Vella

El comú anunciarà el nou ús de l'alberg de la Comella en pocs dies

La corporació afirma que l’activitat que s’hi farà serà “limitada” en el temps, mentre treballen en les bases per al concurs definitiu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L’alberg de la Comella tindrà un nou ús a mitjans de mes, segons va anunciar la consellera de Social, Ester Vilarrubla, encara que aquest serà provisional, “només perquè la instal·lació es mantingui oberta i no es quedi descuidada. Volem que segueixi donant servei i aprofitar l’espai”. Vilarrubla no va avançar l’activitat exacta que s’hi farà, però des del comú asseguren que ben aviat s’anunciarà quina serà. A més, afirmen que serà una activitat “limitada” en el temps i que mentrestant, la corporació seguirà treballant en les bases del concurs per cedir la gestió de l’alberg, que està tancat des del passat febrer per evitar la competència amb el sector privat. La consellera va fer aquestes declaracions a la festa de cloenda de les vacances d’estiu que s’han fet precisament en aquest espai. En aquest sentit, Vilarrubla lamentava que “segurament no es podran seguir fent aquí de cara al futur, perquè dependrà de l’ús que en vulgui fer la nova empresa que el gestioni”, però ja pensa en una nova ubicació per a l’any vinent. “Tenim força temps encara per trobar un nou espai i els pares confien en nosaltres perquè saben que ho farem bé, que reflexionarem i trobarem el millor lloc possible”. La consellera no descartava, en cap cas, que el nou espai estigués fora de la parròquia, ja que creia que seria molt difícil poder-ne trobar un de tan ben condicionat. “Naturlandia o fins i tot AINA podrien ser unes bones localitzacions de cara al futur. El més important és que els infants tinguin un lloc on poder divertir-se amb els amics i gaudir de les activitats que els proposen els monitors.” Finalment, Vilarrubla va assegurar que la voluntat del comú és seguir oferint el servei els pròxims anys, encara que hagin de canviar d’escenari.

Les vacances d’estiu 2017 finalitzen avui i la valoració que en fa la corporació “és molt positiva. Hem ocupat les seixanta places que oferíem, en els dos torns, i fins i tot algun nen s’ha quedat fora”, va assegurar la consellera. Descarta, això sí, ampliar el nombre de torns de cara a l’any vinent per causes de “logística” i perquè tampoc tenen garantit que el poguessin omplir només amb els infants de la parròquia, que són els que “tenen prioritat per accedir-hi”, va explicar.

Pena per no poder seguir

Els monitors de les vacances també van lamentar profundament que no es puguin repetir l’any vinent a l’alberg de la Comella. “Ens fa molta pena perquè fa anys que les organitzem aquí i als nens els agrada molt. Tenim molt espai perquè corrin i per organitzar activitats molt diverses que garanteixen la seva diversió”, comentava la Cristina Valent. L’Àlex Garcia, també monitor, destacava que “el més important és que els nens puguin fer aquestes vacances i que s’ho passin bé. Aquí o a qualsevol altre lloc”.

Les activitats que més èxit havien tingut han estat “les excursions al bosc i les sortides de nit”, comentaven els professors. “Passar una nit entre els arbres és també un clàssic i de por no en passen gens”, deia la Cristina. Per la seva banda, l’Àlex destacava que “quan fem els jocs de nit sempre estan excitats. Els fem jugar a trobar pistes o a trobar-se entre ells, tot això amb les llanternes, de manera que sí, no paren quiets en cap moment”.

FESTA DE CLOENDA AMB BALLS, ACUDITS I UN PICA-PICA ABANS DEL COMIAT

aNDORRA LA VELLA. Els seixanta infants que finalitzen avui el segon torn de les vacances d’estiu van tancar la nit ahir amb una festa de comiat, amb un ball i un pica-pica. A la tarda, però, les activitats ja havien començat amb una sèrie d’actuacions que van dedicar als seus monitors. Entre altres coses van fer coreografies, representacions teatrals i acudits.

El comú anunciarà el nou ús de l'alberg de la Comella en pocs dies

tracking