La guarderia del Pas estarà acabada el 2019

El cònsol major va signar el concurs per adjudicar la redacció del projecte, que finalitzarà l’octubre vinent

La guarderia del Pas estarà acabada el 2019Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va afirmar que la voluntat de la corporació és que la nova escola bressol del Pas de la Casa estigui finalitzada a mitjan 2019. “Aquesta és la nostra voluntat. Feia temps que la guarderia necessitava un rentat de cara i, a més, va ser una de les nostres promeses electorals”, va recordar el cònsol major. Per aconseguir-ho ja s’ha fet el primer pas, que és la publicació del concurs per a la redacció del projecte tècnic i la direcció d’obres, un procés que es tancarà a final de setembre o principi d’octubre i que serà el moment en el qual “decidirem el projecte guanyador. Des d’aleshores tindran uns mesos per redactar-lo i no serà fins a l’abril quan comencin les obres”, va detallar Torres. Per fer el plec de bases del concurs, els tècnics del comú van comptar amb la col·laboració dels col·legis d’arquitectes i d’enginyers del país, i van posar com a condició indispensable que el projecte estigués fet amb els criteris Regenera, “una entitat que aposta per la sostenibilitat, l’eficiència energètica i que cuida la qualitat dels materials. A més, marquen uns criteris que van més enllà del que obliga la legislació i ens va semblar que era la millor opció”, va explicar.

Etiquetes:

Abans de l’arribada de l’hivern s’hauran fet els treballs de l’estructura exterior i de tancament, perquè “durant aquests mesos es puguin realitzar les tasques d’interior i no s’hagin de frenar i es pugui seguir en els terminis previstos”, va comentar. A diferència del que passa ara, la nova escola bressol integrarà el servei de ludoteca i el llaç d’animació per als més petits, un fet que ja està inclòs també a les bases del concurs. Es calcula que aquesta nova instal·lació podrà acollir una cinquantena d’infants. Durant el curs els alumnes matriculats superen la trentena, encara que quan arriba l’hivern el nombre augmenta, ja que molts pares deixen els nens mentre van a esquiar, “per això volem fer-la encara una mica més gran i còmoda per tots”, va dir Torres.

Canvi en el projecte

La idea inicial de la corporació no era fer una escola nova, sinó arreglar la que ja existeix, i mentre es feien aquestes reformes el comú havia demanat els barracons que estaven a Canillo per acollir els infants, però “els arquitectes ens van recomanar que construíssim el centre des de zero, perquè els nens tindrien més espai i fins i tot més sol. Ens van convèncer perquè ho féssim al mateix lloc on volíem posar els barracons”, va confessar el cònsol major. L’espai escollit es troba davant de la sala de festes del poble, just on ara hi ha un camp de futbol de set que es traslladarà a una altra zona.

tracking