La capital i Valls ratifiquen els 50 anys d'agermanament

Marsol va rebre el Porronaire d’honor i va assistir a una diada castellera

La capital i Valls ratifiquen els 50 anys d'agermanamentCOMÚ ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els governs locals d’Andorra la Vella i de Valls, la capital de l’Alt Camp, presidits pels respectius dirigents, la cònsol major, Conxita Marsol, i l’alcalde, Albert Batet, es van trobar a la ciutat catalana per ratificar el document d’agermanament entre les dues viles, que enguany celebra el seu cinquantè aniversari. La corporació es va comprometre a commemorar l’efemèride durant la festa major, que començarà demà mateix, i ho farà amb un acte institucional, diumenge a les onze del matí, i convidant els gegants i els nans de Valls a la cercavila que es farà aquella mateixa tarda.

Etiquetes:

La trobada va començar a la sala de plens de l’ajuntament, on es va signar la ratificació de l’acord, i des d’allà Marsol va destacar que aquest agermanament va ser el primer que va fer el comú i per això va voler intensificar els lligams entre les dues viles, alhora que destacava la similitud entre les dues localitats.

La comissió organitzadora del concurs de beure en porró va homenatjar Marsol amb el guardó del Porronaire d’honor, i després Marsol va ser l’encarregada de llançar la moneda per decidir l’ordre d’actuació en la jornada castellera que es va muntar per a l’ocasió. Hi van participar la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Després de dinar, la comitiva va fer una visita al recinte firal Firagost, que va dedicar un estand al 50è aniversari de l’agermanament. Van acompanyar la cònsol major els consellers major i menor, Miquel Canturri i Mònica Codina, respectivament, la consellera de l’àrea Social, Ester Vilar­rubla, i el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié.

tracking