Canillo

El comú només contempla l'inici immediat de les obres de la plataforma

El Govern donarà resposta a l’al·legació presentada per Viladomat contra la plataforma de Soldeu i la corporació espera que sigui favorable als seus interessos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo no pensa en una altra opció que no sigui la de començar les obres de la plataforma de Soldeu aquesta setmana, com va anunciar Ensisa que faria. El cònsol menor de la parròquia, David Palmitjavila, ho va afirmar durant la celebració dels gossos d’atura que es va celebrar ahir. “No tenim pla B, només contemplem l’A i és el que ja hem anunciat. És cert que cal esperar a les al·legacions presentades contra la plataforma, però creiem que hem fet bé les coses i que tot sortirà segons el previst”, va dir. Divendres passat va finalitzar el termini per presentar al·legacions i al cònsol menor només li consta “la que va presentar la família Viladomat”, de manera que “ho estem vivint amb tranquil·litat i esperem que el Govern doni la resposta que toqui. Si tot continua amb la normalitat que hauria de tenir, les obres començaran la setmana que ve com estava previst”, va insistir. La naturalesa de l’al·legació presentada per la família Viladomat la desconeixia Palmitjavila, i per tant no podia avançar quines conseqüències podia tenir, encara que deduïa que segons què hagués sol·licitat es podria aturar l’inici de les obres o, com ell espera, seguir igual. “Depèn del que demani i de la resposta que doni el Govern passarà una cosa o una altra. A vegades algunes donen dret a unes coses i d’altres permeten una resposta que no alteri els plans, de manera que veurem en quin cas ens trobem i aleshores veurem si podem seguir amb normalitat les obres”, va indicar el cònsol menor.

El calendari per a la construcció de la plataforma de la pista de l’Avet va a contrarellotge per poder celebrar-hi la Copa del Món d’Esquí del 2019 i Palmitjavila n’era molt conscient, per això entenia la insistència d’Ensisa per començar les obres i confiava en la resposta positiva, als seus interessos, per part de Govern, “quan es faci el tràmit corresponent es començaran les obres. La nostra intenció és iniciar-les aquesta mateixa setmana i ho volem fer perquè tenim un calendari que ens apreta”. En aquest sentit, el cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­­res, reconeixia la setmana passada que entenia la pressa d’Ensisa, per aquest mateix motiu, encara que demanava que seguissin dintre la legalitat. Per Palmitjavila aquesta condició no s’ha perdut mai i destacava que tant ells com l’executiu han fet tots els esforços possibles per complir amb la legislació, “nosaltres hem tramès tota la informació demanada i el Govern l’ha declarat interès nacional, de manera que creiem que estem fent bé les coses i per tant seguirem com fins ara”.

La confiança en el projecte és màxima entre el comú de Canillo i Ensisa, i tenen clar que si el Govern no accepta les al·legacions presentades contra la plataforma, serà una realitat en el temps que triguin a acabar els treballs de condicionament. En aquest sentit, els va ajudar força que la FIS (Federació Internacional d’Esquí) enviés una carta on explicava que sense aquesta infraestructura l’Avet no podria acollir la desitjada Copa del Món de l’especialitat, per tot això, Palmitjavila finalitzava reiterant que “no considerem cap altre pla perquè creiem en el projecte i tenim ganes de tirar-lo endavant i que sigui un gran èxit per al país”.

LES TRES PASTORES

El concurs de gossos d’atura de Canillo va celebrar ahir la 29a edició. Catorze pastors vinguts del país, de Catalunya, del País Basc i de França van fer les delícies del miler d’espectadors que es van reunir a les 11.00 del matí als Planells del Mereig, encara que algun turista es perdia entre tanta bandera. “Soc de Bèlgica i estic de vacances. Sabia que ho feien i sempre que puc vinc, encara que no sé quina bandera és aquesta”, deia assenyalant la ikurriña. Pel cònsol menor el dia va ser “un èxit total que cada any que passa es consolida i creix una mica més”. Enguany la novetat estava en la participació femenina, ja que fins a tres pastores van participar del concurs amb els seus gossos. És la primera vegada que tantes noies en prenen part, ja que “normalment en teníem una i la veritat és que estem molt contents que n’hagin vingut més”, explicava orgullosa la coordinadora de Turisme i d’Agricultura de la corporació, Gisela Jané. Una altra de les novetats eren els firaries, que també s’estrenaven. “Nosaltres venem el nostre hobby. Fa anys que voltem per totes les fires del país i ens venia molt de gust venir aquí també”, deia una parella que venien joies i bijuteria.

Els protagonistes del dia eren els gossos, i no només els que competien per quin era el més ràpid a dominar les ovelles, sinó els que el públic portava. Una parella de València no tenia clara la seva decisió, “venim de vacances fa molts de temps i al concurs també. Aquest any hem vingut amb el gos i no sabem com reaccionarà quan vegi els altres”, reia. Molt a prop seu, una altra família amb gos, ja eren experts: “hem vingut altres anys i sempre que podem ho repetim amb la família, i el gos, és clar”.

El comú només contempla l'inici immediat de les obres de la plataforma

tracking