Veïns del centre de la capital denuncien l'acumulació de brossa

Els habitants del carrer La Llacuna consideren que la brutícia afecta la salut dels ciutadans i perjudica els comerços que hi ha a la zona

Veïns del centre de la capital denuncien l'acumulació de brossaC.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del carrer La Llacuna, a la capital, han manifestat els dar­rers dies al comú d’Andorra la Vella el seu descontentament a causa de l’acumulació d’escombraries fora dels contenidors. Exigeixen mesures per pal·liar un problema que consideren que fa temps que dura. Els veïns denuncien que ara, en ple estiu, aquesta qüestió s’accentua encara més per la forta calor, perquè l’aire no corre, fet que provoca l’aparició de males olors.

Etiquetes:

Conxita Martínez, propietària del restaurant Ca la Conxita, creu que l’acumulació de les deixalles és un problema que perjudica tant la salut dels veïns com els negocis de la zona. “Els clients que venen m’han fet comentaris sobre aquesta situació”, assegura Martínez, que alhora no creu que “aquesta situació sigui beneficiosa” per a la gent que va a menjar al seu restaurant.

COMPROMÍS DEL COMÚ

Els veïns de la zona han traslladat les seves queixes al comú perquè posi fil a l’agulla i s’erradiqui aquesta situació. Martínez també assegura que tant ella com els veïns que han parlat amb representants de l’ens local han rebut el compromís que aquesta situació s’arreglarà. “No soc experta en aquests temes i per tant no diré quina mesura és la més adient, però sí que volem que es faci alguna cosa”, diu Martínez, que fa més de 12 anys que dirigeix el seu negoci al carrer La Llacuna. “Els camions passen cada nit a recollir les deixalles, però a mitja tarda torna a estar ple d’escombraries”, assegura Martínez. “Als matins els contenidors encara estan en bon estat, però a partir de les cinc de la tarda això fa fàstic”, hi afegeix.

A més, aquesta veïna lamenta que sovint els vianants hagin de fer front a l’acumulació de residus, i alhora denuncia l’incivisme d’alguns veïns. Segons Martínez, la gent hi aboca, a banda de les escombraries orgàniques i envasos, matalassos, maletes, cadires o fins i tot prestatgeries. “Encara no puc entendre que es puguin abocar deixalles d’aquesta manera”, lamenta Martínez. A més, també assegura que a causa de l’acumulació de les deixalles s’hi van arribar a veure rates fa uns dos mesos.

Martínez considera que ara mateix la situació en aquest punt de la capital és insostenible per la insalubritat que comporta l’acumulació d’escombraries al costat dels contenidors i espera que la qüestió es resolgui aviat.

Veïns del centre de la capital denuncien l'acumulació de brossa

tracking