El comú rebutja que l'espai de la Comella continuï com a alberg

La corporació treballa amb la idea que s’hi faci un centre d’interpretació o d’alt rendiment esportiu

L'alberg de la Comella.Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’estiu o com a molt tard a final d’any es publicarà el plec de bases per al concurs que decidirà de quina manera s’explota i es comercialitza l’alberg de la Comella, segons van informar fons de la corporació. La intenció del comú és treure aquest concurs i que sigui a proposta de les empreses que s’hi presentin de quina manera voldran explotar aquesta instal·lació, que va tancar a final de gener.

Etiquetes:

Segons el calendari ideat pel govern comunal, el plec de bases per aconseguir-ne la gestió es publicarà els pròxims mesos perquè ja es pugui començar la comercialització i l’explotació de la instal·lació de cara a l’any vinent.

La cònsol major de la parròquia va argumentar en el moment del tancament que l’alberg de la Comella feia competència al sector hoteler i turístic de la zona perquè estava funcionant més com un hotel que no com el que hauria de ser, de manera que va tancar les portes i només s’han tornat a obrir aquest estiu per acollir aquelles activitats que ja estaven programades, com ara els campaments i les colònies de juliol i agost, o algunes estades de clubs esportius que havien contractat l’espai, però des del comú asseguren que en cap cas continuarà explotant-lo la corporació com a alberg.

La decisió de tancar-lo ja va portar cua en el seu moment i la minoria no va entendre les raons que es van donar des de la corporació, encara que, per exemple, la consellera del PS Dolors Carmona, després de mostrar la seva incredulitat per la decisió, va proposar que s’hi traslladés el centre d’interpretació de la vall del Madriu, una idea que va agradar força a la cònsol major perquè estava a punt d’agafar la presidència de la comissió de gestió del parc natural, i veia una oportunitat per donar-li més importància i més visibilitat. Segons va comentar Marsol, l’alberg està molt ben situat, té terrenys al voltant i un accés cap al Madriu que el podrien convertir en el lloc ideal per fer-lo realitat. També es va preveure la possibilitat que es convertís en un centre d’alt rendiment per a esportistes, però aquesta opció sembla més difícil perquè ja hi ha un projecte d’aquestes característiques al Pas de la Casa, a càrrec de l’empresa Bomosa.

Durant les pròximes setmanes, estiu a banda, la corporació ha d’acabar de fixar el plec de bases que li permetrà marcar les directrius i prestacions que haurà de complir l’empresa concessionària, segons la idea de negoci que li hagin volgut donar a la instal·lació, i fer-lo públic. Un cop fet, les entitats que vulguin optar a l’explotació podran presentar-s’hi i que ja pugui obrir portes l’any vinent. De totes maneres, des del comú d’Andorra la Vella es va assegurar que en cap cas tornarà a funcionar com a alberg i es resta en espera de rebre propostes.

tracking