Marsol es planteja vendre el terreny del Ribaló si no s'hi troba un projecte

La cònsol critica el gran endeutament que va provocar la compra de la parcel·la per 9,1 milions perquè “no té cap possibilitat de fer-hi res”

Marsol es planteja vendre el terreny del Ribaló si no s'hi troba un projecteFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella està capficada a rentar la cara de la parròquia amb accions destacades a tot el territori. Una activitat que arriba a conseqüència “del retard que acumula, perquè els últims anys no s’hi va fer res, des de les separatives i el cadastre fins a l’embelliment de Meritxell, que està fet un desastre fins a l’avinguda d’Enclar”, assegura Conxita Marsol a la ràdio del Diari. Assenyala que el problema és que la parròquia és molt gran “i no podrem arribar a tot arreu, però intentarem fer una mica a cada indret”, i es marca l’objectiu de trobar alguna iniciativa per donar utilitat a la parcel·la comunal del Ribaló.

Etiquetes:

Un espai a la punta del carrer Roureda de Sansa que Marsol remarca que “és un gran terreny que va comprar un comú socialdemòcrata per més de 9 milions i que va ser el gran endeutament d’Andorra la Vella i allà s’està, no té quasi sortides i no té possibilitat de fer-hi res.” Una situació que porta la mandatària a plantejar-se “a veure si podem fer alguna cosa, com si al final l’hem de posar a la venda per comprar-ne algun altre en algun altre lloc millor situat”, i a criticar que “es va fer una gran inversió del comú i després no s’hi va fer res, cap comú”.

El Ribaló va ser adquirit a final del 2006 durant el mandat de Francesc Xavier Mora per 9,1 milions d’euros per fer un aparcament de mil places i habitatges i dependències socials, segons s’anunciava, que mai no van arribar a concretar-se. L’única utilitat del terreny ha estat el berenador que ocupa la meitat dels 6.000 metres quadrats totals que es va habilitar durant el consolat de Rosa Ferrer. Marsol critica que es gastin tants diners públics per no fer res i reclama que “si fem una inversió tan important, donem o fem quelcom, hi estem treballant però diners per a tot tampoc en tenim”.

Assignatura pendent a Enclar

Un dels projectes que la cònsol voldria veure fets realitat és la reforma de l’avinguda d’Enclar, que es retarda des de fa mesos perquè els privats no posen en marxa les obres. Conxita Marsol afirma que la remodelació “és l’assignatura pendent i m’està posant molt nerviosa”, perquè el comú va firmar un acord amb els propietaris de la unitat d’actuació que al desembre havien d’entregar el projecte, “i no s’ha complert, no ens l’han entregat”. I puntualitza que està intentant “una mica no ser molt estricta amb aquest tema i estic donant una mica de temps perquè estem parlant de diners que potser el comú no ha d’avançar, però la corda s’està tensant molt i si ben aviat no tenim sobre la taula el projecte el comú haurà de prendre una decisió”. La cònsol de la capital destaca que els propietaris d’aquella unitat d’actuació estan obligats a urbanitzar-la perquè ja tenen autoritzada una benzinera i tenien un termini per començar les obres”, i que privats i comú facin cadascú la seva part dels treballs.

La mandatària exposa que la parròquia “necessita” aquesta millora “i el projecte em consta que està fet des de fa un parell de mesos”, i apunta que s’està fent la separativa d’aigües a la recta de Santa Coloma que comporta restriccions de trànsit, “doncs esperem una mica més però ja són sis mesos” de retard. Confia tancar el projecte “al juliol i al setembre o octubre començar les obres”.

Tanques a l'eix comercial

The Cloud és una altra de les preocupacions de la cònsol de la capital. “Govern m’assegura que es farà i voldria que estigués començat ja fa molts dies perquè es va enderrocar la caserna, es van treure els serveis d’Andorra Telecom i es va tancar tot, i al mig del centre comercial d’Andorra la Vella fa molt lleig tenir una obra que no acaba de començar i que està anunciada”. Incideix que el comú tindrà paciència “perquè el que vol és que es faci, però crec que ben aviat algú ens hauria de dir quan comencen les obres”, i que la parròquia necessita referents com aquest edifici “perquè tenim el comerç que és fonamental i ens dona vida, però necessitem un atractiu que ara per ara no tenim i The Cloud per si sol serà un atractiu”.

TANCAMENT DEL MIGDIA A LES ONZE DE LA NIT A MERITXELL

L’horari definitiu per reservar l’avinguda Meritxell entre la Rotonda i el carrer de la Unió per a vianants no està decidit però Conxita Marsol es mostra partidària del model actual. “Ho hem d’acabar de definir abans de l’agost. El sistema que tenim ara no funciona malament perquè al matí ha d’estar obert igualment per a càrrega i descàrrega, per tant, que hi passi algun cotxe tampoc penso que molesti”, indica, per afegir que cada vegada hi passen menys cotxes perquè la gent s’està acostumant a fer altres recorreguts. I recalca que “personalment no crec que molesti el sistema de dotze a dotze i fins i tot a la nit potser obrir una mica abans a partir de les onze” perquè ja es redueix la presència de vianants, tot i que precisa que a l’estiu és diferent i s’ha d’acabar de valorar amb la majoria de la corporació.

La cònsol diu que el tancament actual “ha donat bon resultat, tot­hom ho accepta força bé”, i quan estigui fet l’embelliment encara quedarà més restringit el trànsit perquè de forma natural es buscaran altres vies i “regularem la càr­rega i descàrrega amb horaris”. I puntualitza que si la majoria del comú decideix que el tancament a la circulació, tret de càrrega i descàr­rega, ha de ser total, “no em preocupa, si la majoria decideix tancar-ho ho tancarem, però penso que no és necessari sobretot si sabem prioritzar perfectament els vianants”.

Respecte a l’embelliment conjunt amb Vivand, esperen la proposta de l’enginyera que va gua-nyar el concurs per “dignificar el paviment perquè tenim un quitrà lleig, negre, boterut i que no dona llum i volem posar granit, unificar-ho, i un sistema d’il·luminació important”, per poder iniciar les obres “d’algun petit tram” a mitjan setembre.

tracking