Vallnord aspira a créixer a uns nivells similars als de l'estiu passat

La temporada més llarga de l’any comença divendres i tant Pal Arinsal com Ordino Arcalís han fet inversions per assegurar-se una oferta variada

Vallnord aspira a créixer a uns nivells similars als de l'estiu passatVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallnord obrirà més dies que mai aquesta temporada d’estiu, amb l’objectiu de “desestacionalitzar el turisme a la zona i aprofitar el millor recurs que tenim, que són aquests paratges i aquesta naturalesa que ens envolta”, va dir el director de Vallnord-Ordino Arcalís, Xavier Ajona, durant la presentació de la temporada d’estiu que les valls del Nord van fer ahir a la Massana. Josep Marticella, director de Vallnord-Pal Arinsal, va assegurar que “tenim 108 dies per endavant, menys que a l’hivern [134] però en mesos és més llarga perquè anem des de mitjans de maig fins a mitjans d’octubre”. La temporada com a tal començarà el pròxim divendres i acabarà l’11 de setembre, però des del 20 de maig ja estan oberts el cap de setmana, i el mateix passarà fins al 15 d’octubre. Les previsions de les dues estacions són, com a mínim, igualar les xifres de l’any passat, encara que els seus responsables saben que serà un gran repte. “L’arribada del Tour de França va fer que creixéssim fins als 160.000 visitants i ens agradaria molt igualar-los. Ens hem marcat un objectiu valent, i és créixer un 9%, igual que fan la resta d’estacions pirenaiques franceses”, va afirmar Marticella, de Pal Arinsal.

Etiquetes:

Des d’Ordino Arcalís, Ajona assegurava que la dinamització d’activitats reduirà la temporalitat de l’estiu, per això “vam decidir fa dos anys començar a apostar per aquesta època de l’any. Gràcies a aquesta línia de treball, vam passar de facturar 40.000 euros l’estiu del 2014, als 270.000 de l’any passat”.

Problemes d’Aparcament

El creixement d’Ordino Arcalís es veu limitat per la falta de places d’aparcament. Ajona explicava que “el pàrquing de la Coma se satura de seguida perquè el restaurant sempre ha estat un referent gastronòmic del país, i si no aconseguim apropar la resta de pàrquings de la zona, difícilment podrem créixer molt”, advertia el director d’aquesta estació.

El Big Zip serà la principal novetat que presenti Pal Arinsal aquesta temporada. És una tirolina amb un recorregut de 340 metres sobre un desnivell de 30 metres i que travessa el planell de Pal, “aquesta atracció serà per als adults i complementa el Kid Zip, pensada per als infants i que tan bé ens va funcionar l’any passat”, comentava Marticella. L’altra gran novetat serà el Disc Golf, una activitat pensada per a tota la família i que consisteix a completar un circuit similar al d’un camp de Golf però en el qual els participants hauran de ficar un frisbee dins de múltiples cistelles. Per la seva banda, Ordino Arcalís va avançar que al tercer llac de Tristaina s’hi podrà fer caiac. “És un dels espais naturals més impressionants que tenim i vam creure que seria molt interessant crear una activitat esportiva aquí. L’any passat els van visitar més de 120.000 persones”, va assegurar el director de l’estació. Les estacions de la vall del Nord compartiran algunes activitats, a banda de les rutes de senderisme. Enguany, les bicicletes elèctriques, o e-bikes, seran una de les activitats principals. “És una moda que ha vingut per quedar-se i nosaltres l’aprofitarem. Volem que vinguin les famílies a fer excursions i aniran acompanyades per un guia”, va comentar Marticella.

Esdeveniments imprescindibles

Els responsables de les dues estacions van reconèixer que sense esdeveniments costaria molt omplir aquest tram de l’any, i és per això que des de Pal Arinsal van recordar l’organització del Mundial Màsters, la Copa del Món de BTT i el Mundial d’Skyrunning, i Ajona va parlar de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, que ja compta amb 3.200 inscrits i és “la prova més dura dels Pirineus”, i també de la Swimrun, “el duatló de muntanya a més altura del món”.

tracking