Torres diu que els estudis previs avalen fer l'heliport a Tresoles

El ministre recorda que els informes assenyalen que el lloc és “factible”

Torres diu que els estudis previs avalen fer l'heliport a TresolesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va sortir al pas de les crítiques del comitè parroquial de Liberals d’Andorra d’Escaldes-Engordany que dijous van demanar al Govern que rectifiqui i aturi el projecte de construcció de l’heliport nacional a Tresoles. Els liberals van assegurar que no hi ha cap estudi previ que avali que aquesta sigui la ubicació més adequada per a aquesta infraestructura. Al respecte, Torres va recordar que “els informes que tenim fins ara són informes de factibilitat”, i que “és factible construir en aquesta zona”.

Etiquetes:

El ministre d’Ordenament Ter­ritorial també va recordar als liberals escaldencs que dimecres el Govern va aprovar encomanar a uns equips multidisciplinaris, que “tenen tota la professionalitat i tots els requisits per a fer tots aquests informes”, els estudis aeronàutics i d’impacte ambiental de l’heliport a Tresoles. I aquests informes, va afegir, “són els que a nosaltres ens donaran les respostes, tant si són favorables com si no ho no són”.

Torres també va especificar que el projecte de construcció de l’heliport es fa per fases perquè si cap dels informes assenyala que no és correcte ubicar l’heliport nacional a Tresoles es desestimi aquesta zona. “A hores d’ara s’ha encarregat el projecte formal a l’UTE que ha de construir la infraestructura i aquests informes seran els que ens defineixin el que hi ha”, va indicar.

El comitè parroquial dels liberals va assegurar que la decisió d’escollir aquest terreny d’Encamp, al costat de Feda, va ser política i van alertar que el vent i l’estretor de la vall fan inviable aquesta infraestructura.

tracking