Andorra la Vella

Un acord amb privats permet al comú estalviar-se dos milions

La cònsol afirma que la reforma posarà fi als problemes d’inundacions a Santa Coloma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un acord amb propietaris de ter­renys de Santa Coloma permetrà que el comú s’estalviï fins a dos milions d’euros per fer la separativa d’aigües. La cònsol major, Conxita Marsol, va explicar que es farà passar un tub de 230 metres pels solars dels privats que evitarà que s’hagi d’obrir la carretera, fer una galeria i tallar la circulació durant 18 mesos en el tram que va des de Prat Salit fins al nucli antic de Santa Coloma. Un tub que costarà 170.000 euros i pel qual passaran les aigües residuals, que aniran directament al col·lector sense haver de passar per la carretera. “A més de l’estalvi econòmic serà un estalvi de temps i de molèsties a comerciants i veïns. Hem aconseguit un gran acord”, va proclamar Marsol.

Des de les obres per la separativa que s’estan fent al carrer Prat Salit, que van començar la tardor passada i acabaran a final de mes, la mandatària va explicar que la segona fase partirà de Prat Salit per arribar fins a la Borda Mateu, unes obres que superaran el milió d’euros i que duraran uns vuit mesos –les de la part sud, pels terrenys particulars, duraran dos mesos–. Després d’això, encara hi haurà una tercera fase que arribarà fins al carrer Gil Torres.

La cònsol va assegurar que els treballs, ja els inicials, aconseguiran que “se solucioni el problema d’inundabilitat de Santa Coloma, que és molt important”, ja que quan plovia el conducte no podia absorbir tota la quantitat d’aigua i tant les aigües pluvials com les fecals anaven a parar al riu. Un fet que el conseller de Medi Ambient, David Astrié, “no es pot permetre” perquè “abocar aigües residuals directament al riu és un problema que havia arribat a ser greu”, a més d’“un atemptat contra el medi ambient”.

La mandatària comunal va lamentar que la capital té 12 anys d’endarreriment amb la separativa perquè la corporació de Jordi Minguillón “no va fer els deures”. D’aquesta manera, va manifestar que “ara estem fent un esforç extra per fer separatives” perquè “durant tots aquests anys no s’ha fet una gran inversió a la parròquia”, mentre que en d’altres “se n’ha fet més”. Marsol també es va referir a la reforma de l’avinguda d’Enclar, on es vol fer una rambla de nou metres, i va dir que espera que els propietaris presentin el projecte per poder començar les obres conjuntament. De no ser així, “el comú es veurà obligat a fer la seva part”. Amb tot, va assenyalar que espera que moguin fitxa aquesta setmana.

MARSOL VEU INJUST HAVER D'INDEMNITZAR DOS EXEMPLATS

Marsol va dir ahir que creu que “no és just” que el comú hagi d’indemnitzar dos extreballadors per acomiadament improcedent, ja que “són càrrecs de confiança que havien estat nomenats a dit per l’anterior corporació” i que “sabien perfectament que ho eren”. La mandatària va indicar que “l’anterior comú va nomenar-los directors contra la llei”, i va manifestar que “sap greu que això els doni dret a ser indemnitzats”. Amb tot, va destacar que “no s’ha guanyat tot”, ja que les indemnitzacions s’han valorat només pels anys que van tenir càrrecs de director. Marsol va recordar que el comú recorrerà contra les dues sentències.

Un acord amb privats permet al comú estalviar-se dos milions

tracking