FEDA farà estudis complementaris per les queixes dels veïns de l'Aldosa

L’elèctrica s’ha compromès a fer exàmens sobre l’impacte sanitari i mediambiental i de recerca d’espais alternatius

FEDA farà estudis complementaris per les queixes dels veïns de l'AldosaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA s’ha compromès a fer una sèrie d’estudis complementaris relatius a la possible afectació a la salut que pot tenir entre els veïns de l’Aldosa de la Massana la construcció d’una estació transformadora al bosc de Bisset, a la carretera de la Gonarda. Ho van indicar tant el director general de la parapública, Albert Moles, com la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, després de les queixes d’un grup de veïns que han iniciat una recollida d’assignatures amb l’objectiu de frenar la infraestructura que es faria molt a prop dels seus habitatges.

Etiquetes:

“Vaig rebre la plataforma tan bon punt em van demanar una reunió”, va indicar ahir la ministra, que va recordar que “ja fa molts anys que aquesta estació de transformació està prevista en aquest mateix indret”. Calvó va explicar que en la trobada “ens van posar una sèrie de neguits sobre la taula, concretament el sanitari, i estem complementant estudis per tranquil·litzar-los i treballant per intentar integrar millor aquesta estació”.

Respecte de l’estació, la ministra va assenyalar que la seva construcció “comença a ser urgent” en el sentit que el consum elèctric “va augmentant” i “en un moment donat hi poden haver possibles talls de llum, sobretot quan hi ha pics de consum”. Va dir que s’han compartit unes mesures amb els veïns “i esperem que els hagin tranquil·litzat, ja que els nivells d’emissió són propis d’electrodomèstics petits”.

Albert Moles va afegir que també es faran estudis mediambientals i de recerca d’espais alternatius. I la ministra va recordar que la zona prioritària és la del bosc del Bisset, ja que “les línies que s’han fet estan pensades per a aquesta ubicació, tot i que s’està estudiant una alternativa per veure si se’n pot prescindir”. Va dir que “tot va en el sentit que es faci en la zona prevista d’inici”.

Moles va recordar que es tracta d’una infraestructura prevista des del 1991 però amb una visió a llarg termini per les futures necessitats de la Massana. “FEDA no va voler avançar inversions a tants anys vista en aquest espai”, va indicar, per recordar que “no s’ha adjudicat cap obra i abans caldrà una declaració d’interès nacional, l’aprovació del comú i el procés d’informació pública”.

Malgrat que els veïns es van alarmar pel que van considerar inici de les obres, Moles va explicar que el que es va fer fa unes setmanes van ser estudis geològics i geotèrmics al bosc de Bisset. El grup de veïns va denunciar l’impacte paisatgístic d’aquestes tasques, tot i que van explicar que ahir ja s’havia netejat tota la zona i s’havia tornat a la normalitat.

tracking