El Palau de Gel millora els resultats però encara no és autosuficient

La instal·lació genera el 76,45% dels recursos que necessita i presenta un balanç d’explotació del 2016 de 158.000 euros, el doble que l’any anterior

El Palau de Gel millora els resultats però encara no és autosuficientXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de Gel, a Canillo, va presentar unes xifres de tancament de temporada amb un resultat d’explotació positiu de 158.000 euros, gairebé el doble que el 2015, i uns ingressos globals per valor de 500.000 euros, un 10% més que l’any anterior, i això significa que la instal·lació és capaç d’autofinançar-se en un 76,45%, segons va explicar el cap del departament d’Esports, Francesc Oriol, durant la reunió del consell del comú de Canillo que es va celebrar ahir. Tot i aquestes bones xifres, la corporació encara va aportar 412.000 euros, això sí, 9.000 menys que el 2015. Oriol va comentar que pràcticament totes les instal·lacions milloren respecte a l’any anterior, tot i que la pista de gel segueix sent el “referent” del complex. En aquest sentit, les xifres, que encara són provisionals, mostren un salt important respecte a l’any anterior, com va explicar Oriol: “En els últims anys, la tendència de creixement era del 4% i de cop hem fet un salt fins al 10%. Això s’explica pel canvi de context econòmic i per les millores en eficiència energètica que estem aplicant.” El cap d’Esports del comú va parlar de les polítiques seguides: “Hem apostat per l’eficiència energètica, per això la despesa en subministraments [electricitat i gasoil] ha anat caient cada cop més. De fet, per a aquest any ja tenim planificat canviar una torre d’evaporació per aquest mateix fet.”

Etiquetes:

El cònsol major, Josep Mandicó, també es va congratular d’aquests resultats, ja que “el Palau tenia un problema d’autofinançament i des del comú no podíem augmentar la partida d’ingressos en el marc de la crisi econòmica. De manera que la feina va ser seva per reduir les despeses. Gràcies a això, avui estem com estem”, va afirmar. Francesc Oriol també va apuntar en aquest sentit que “el 2016 hi ha hagut una recuperació, en tots els àmbits, i a nosaltres també ens ha arribat”. A partir d’ara, l’objectiu dels responsables del Palau de Gel serà consolidar aquestes xifres. “L’objectiu és consolidar aquesta tendència de cara al 2017 i estic segur que ho aconseguirem. Un bon senyal és, per exemple, que tenim gairebé plens els campus d’estiu de les estades esportives.”

Carretera de Montaup

En la reunió del consell també es va aprovar el conveni entre Govern i comú per a la millora d’accessibilitat de la carretera de Montaup cap al mirador del Roc del Quer. Mandicó va explicar que aprofitant que el Govern ha de fer el sosteniment dels talussos, es va proposar eixamplar la sortida de l’aparcament cap al mirador, un tram d’uns dos-cents metres, per entrar al mirador. Aquestes obres costaran 130.000 euros, dels quals el comú n’aportarà 30.000. També es va modificar l’ordinació d’arrestos i queda prohibida l’obertura de punts de venda en habitatges si tenen un magatzem.

Finalment, es va signar el conveni entre Govern, Turisme d’Andorra i els comuns per contractar els serveis de manteniment de la pàgina web www.agenda.ad, on apareixen tots els esdeveniments culturals del país.

tracking