Encamp

Jordi Torres assegura que no es contempla cap terreny més per a l'heliport

El ministre afirma que el de les Tresoles és l’únic indret que s’està estudiant ara, però assegura que si els tècnics troben problemes “no el farem”

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, defensa el ter­reny de les Tresoles d’Encamp com el millor lloc on construir-hi l’heliport i afirma que és l’única opció que contempla el Govern. Segons va explicar ahir als periodistes des de Sant Jaume dels Cortals, “de moment estudiarem aquesta zona i no n’estudiarem cap més”. Amb tot, va voler deixar clar que “si alguna cosa ho impedís no el faríem”. Torres es va referir així als informes d’urbanització i d’enginyeria aeronàutica que encara s’han de dur a terme i va assenyalar que si els tècnics detectessin problemes l’executiu faria marxa enrere. “Evidentment si hi hagués algun tema que no donés la seguretat màxima no es faria. Tirarem endavant sempre que tots els estudis defineixin que es pot fer en aquesta zona”, va concloure.

No obstant, va refermar que “aquest indret té molts punts per acollir l’heliport” perquè “els informes aeronàutics previs són favorables” i la parcel·la compleix els requisits. “Està al centre d’Andorra, molt ben comunicat, a una altura adient i no hi ha afectacions urbanístiques”, va argumentar.

Ordino, descartat per ara

Torres va evitar valorar l’oferta del cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, el qual ha posat a disposició del Govern els terrenys de Casa Rossell per ubicar-hi l’heliport nacional, i va relatar que “no hem parlat directment amb el comú d’Ordino, ara per ara ens centrem en el terreny d’Encamp”. Torres també va tenir paraules per a la plataforma veïnal de rebuig a la construcció de l’heliport al costat de FEDA per les molèsties que denuncia que provocarà perquè els aparells sobrevolaran la vall central del país.

El titular d’Ordenament Territorial va lamentar que “no ens hagin vingut a veure ni ens hagin contactat”, i va recalcar que es queixen quan “no coneixen el projecte”. “Nosaltres estem disposats a rebre’ls, només ens han de demanar hora”, va dir, afegint que “el que no s’entén és com han muntat una plataforma si encara no ens han vingut a veure”. No obstant, va reconèixer que “quan hi ha recollides de firmes i es munten plataformes ens adonem que hi ha pressió popular”.

És per això que, segons va indicar ahir, el Govern ha convocat una roda de premsa que tindrà lloc aquest dimarts a la tarda per tal d’explicar els detalls tècnics de la infraestructura. “Intentarem explicar el projecte per tranquil·litzar la ciutadania”, va dir. Actualment l’executiu ha tret a concurs la selecció de l’equip multidisciplinari que s’encarregarà de redactar el projecte.

UN CENTENAR DE VEÏNS A LA DIADA DE SANT JAUME DELS CORTALS

Prop d’un centenar de persones van participar ahir a la Diada de Sant Jaume dels Cortals que se celebra cada 1 de Maig amb una missa, sardanes i refrigeri. La cònsol menor, Esther París, va expressar que “és un motiu de satisfacció veure que és un acte que no s’ha perdut des de fa molts anys”. “És un dia molt especial, de retrobament i de compartir”, va assenyalar.

tracking