Administracions

Les carreteres secundàries, la primera competència per aclarir

Els comuns i el Govern acorden que a les reunions de treball que es faran a partir del gener també hi participin els consellers generals

Les carreteres secundàries, la primera competència per aclarirFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns i el Govern segueixen avançant en la negociació per delimitar les transferències i competències. Dijous es va fer una nova reunió i, segons van explicar fonts properes als cònsols, l’aclariment de qui ha d’assumir què pel que fa a la gestió i manteniment de les carreteres secundàries serà la primera qüestió que s’abordarà en la reunió prevista després de Reis. De fet, el cap de Govern, Toni Martí, també va citar aquesta com una de les qüestions a abordar, i és que es volen evitar les confusions que es donen a dia d’avui quan s’han de fer obres o s’ha d’actuar, per exemple, per una esllavissada.

A la reunió de dijous, doncs, també es va fixar el calendari de properes reunions i es va decidir que a partir d’ara la negociació de com queda cada competència es farà en unes reunions en què participaran la totalitat dels cònsols, els representants del Govern, així com els consellers generals. “Els cònsols hi volem ser tots”, van indicar les fonts, que hi van afegir que encara no és clar com anirà la participació dels consellers generals, ja que és una qüestió que encara no s’ha tancat i, per tant, no se sap qui hi anirà. Aquesta decisió s’emmarca en la voluntat, ja manifestada pel cap de Govern, que el Consell General també participés en la negociació. De fet, en una entrevista a ATV ja va avançar que la voluntat és que a l’inici del proper període de sessions es pugui disposar d’un primer document per presentar-lo al Consell General perquè es pugui avaluar.

Les fonts consultades van remarcar, a més, que a banda de les carreteres secundàries els comuns, per la seva banda, mantenen els treballs per avançar també en altres qüestions. Un d’aquests casos és el cens de població. Les corporacions estan buscant tots aquells números duplicats per tal de poder eliminar els que són antics i mantenir només els actualitzats. Així, s’estan encreuant dades amb altres organismes com la CASS o Immigració per avançar en la neteja censal.

Pel que fa a les transferències i al fet que el cap de Govern indiqués que els propers anys “és difícil que es donin més diners dels que es donen [estan congelades des del 2014 a 54,6 milions]”, algunes de les fonts van indicar que és una qüestió que tenen present i que saben que és molt probable que es doni. Amb tot, deixen la porta oberta que la quantitat final pugui modificar-se, dins d’uns marges, en funció del nou càlcul que s’ha d’establir i que encara no s’ha determinat.

tracking