Les càmeres de videovigilància al centre històric divideixen l'oposició

Marc Magallón, de Liberals d’Andorra, està a favor de la nova iniciativa, però Cèlia Vendrell, del Partit Socialdemòcrata, s’hi posiciona en contra

Les càmeres de videovigilància al centre històric divideixen l'oposicióEscaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió del comú d’Escaldes-Engordany de comprar més càmeres de vigilància per instal·lar-les per tota la parròquia ha generat divisió a l’oposició. Trini Marín, la cònsol major, va anunciar dimarts que es posaran tres càmeres més a l’avinguda Carlemany i una altra prop de l’arxiu històric. Una mesura que es va aprovar en junta de govern i que compta amb l’aprovació de Marc Magallón, conseller de Liberals d’Andorra, però no amb la de la consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) Cèlia Vendrell.

Etiquetes:

En declaracions al Diari, Magallón va explicar que, segons el seu punt de vista, un dels punts més forts d’Andorra “és precisament la seva seguretat”, i va considerar que “la mesura anunciada va en aquest sentit”. I hi va afegir que “com més seguretat, millor, sempre que ens adeqüem a la legislació vigent i es faci un ús correcte de les imatges”. El conseller va remarcar la importància de “fer el que marca la llei”, però va concloure que qualsevol mesura que permeti augmentar la seguretat dels ciutadans i dels turistes seria vista amb bons ulls per part de la seva formació.

Els riscos

La visió positiva de Magallón no va ser compartida per Cèlia Vendrell. La consellera del PS va considerar que la instal·lació de més càmeres a la parròquia recorda “Gran Hermano” i s’hi va posicionar en contra. “A mi personalment no m’agrada. La situació està derivant en una vigilància massa exhaustiva i tots tenim dret a la intimitat.”

A més a més, Vendrell va parlar sobre les càmeres que ja hi ha instal·lades a l’avinguda Carlemany i va admetre que en aquests casos sí que hi estava a favor, perquè “se situen en certs llocs molt crítics”, i va puntualitzar que es tractava de dispositius que controlen “accessos a aparcaments”, però creu que més enllà d’aquestes situacions concretes el seu ús és una equivocació. “Estendre la vigilància a tota la parròquia atempta contra la intimitat de les persones.” I va continuar: “Amb aquestes mesures sembla que ens vulguem aproximar a un model més americà, on preval la vigilància de la població, i no crec que aquesta sigui la solució per resoldre els problemes com, per exemple, els furts que es van produir l’altre dia.” “El que s’aconsegueix amb això és limitar la llibertat de les persones”, va sentenciar.

La nova iniciativa del comú d’Escaldes va ser presentada dimarts per Marín durant la recepció de Nadal del Copríncep Joan-Enric Vives i arriba després de l’episodi dels set robatoris produïts dilluns a la matinada a la part alta de la parròquia, més concretament al carrer Engordany.

La parròquia compta, a data d’avui, amb cinc càmeres i la nova mesura elevaria la quantitat a un total de nou. Tanmateix, la cònsol major també va expressar la voluntat d’ampliar aquesta videovigilància i estendre-la per tot Escaldes-Engordany.

tracking