encamp

El Pas no es convertirà en 'outlet' si el comerç no hi està d'acord

El ministre Camp assegura que del projecte “no hi ha res tancat” i demana un “vot de confiança” per tirar-lo endavant

El Pas no es convertirà en 'outlet' si el comerç no hi està d'acordXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de fer un outlet al Pas de la Casa no es tirarà endavant si hi ha una majoria “aclaparadora” de comerciants que no ho vol. Així de clar es va mostrar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, després de la reunió pública per explicar els detalls de la proposta a la qual van assistir una setantena de veïns i botiguers del poble. Camp va parlar de majoria “aclaparadora” per advertir que si el que hi ha és una divisió, el projecte es durà a terme. Ho va dir recordant el que va fer el comú d’Escaldes-Engordany quan va decidir fer per a vianants l’avinguda Carlemany amb la meitat dels comerciants en contra. “Ells ho van fer i ara tot­hom està a favor”, va indicar el ministre, que va alertar els comerciants del poble que “si no aposten per l’outlet, el Pas de la Casa es quedarà com està”.

Camp va començar la reunió assegurant per tres cops que del projecte pel Pas “no hi ha res tancat” i va demanar un “vot de confiança” al Govern per part dels comerciants. El titular de la cartera de comerç va defensar la idea recordant que l’oferta del poble centrada en la venda de tabac, alcohol i aliments s’ha de diversificar per incrementar el nombre d’excursionistes (els visitants que entren i surten del país el mateix dia) que cau any rere any a la duana del riu Baladrà. Va advertir que viure només de la venda d’aquests productes és insostenible en el temps i va esgrimir una dada preocupant: si desapareix el diferencial de preus actual un 70% dels excursionistes que van al Pas no hi tornaria.

Camp, en una reunió en què també van intervenir el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, va explicar que l’executiu, si finalment el projecte d’outlet tira endavant, podria crear un programa d’ajuts públics per als comerciants que hagin de reformar els seus establiments. El ministre de Comerç també va assenyalar que tot el poble no es convertiria en un outlet, però sí que hi haurà una zona clara amb aquesta oferta per poder comunicar-ho al públic potencial.

Des del comú, el cònsol major va assegurar que la reunió va servir per esvair molts dels dubtes dels comerciants i es va felicitar per la decisió de crear una comissió de treball específica pel Pas amb la participació de tots els agents. “Si els comerciants no volen l’outlet no es farà, però es millorarà l’entorn urbà del poble hi hagi outlet o no”, va assenyalar.

Quant als comerciants, la posició general abans i després va ser d’escepticisme. El president d’Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va dir que els botiguers “estan molt dividits”, i va admetre que “el Pas de la Casa té una imatge de supermercat, una imatge barata, i cal treballar per transformar-la”.

El Pas no es convertirà en 'outlet' si el comerç no hi està d'acord

tracking