Reportatge

Capital del Nadal

Andorra la Vella organitza desenes d’activitats durant les festes lligades al projecte del poblet nadalenc que es farà de l’1 de desembre al 6 de gener. La voluntat és, segons Conxita Marsol, que es pugui dinamitzar la parròquia i incrementar l’arribada de turistes.

Capital del NadalCOMÚ ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Arriba el Nadal i els nens de tot el món preparen les seves cartes al Pare Noel i als Reis d’Orient. Als carters se’ls gira feina. Però per a sorpresa de tothom, un virus molt contagiós, la grip dels carters, deixa aquests treballadors fora de combat. Qui repartirà les cartes, doncs? El tió els va aportar la solució: calia buscar els menairons! Des del pic de Meners aquests petits treballadors incansables van prestar-se de seguida a ajudar i així aconseguir que cap nen es quedés sense les joguines que havia demanat.

Aquest és el punt de partida de la història –escrita per Albert Villaró– que servirà com a fil conductor del poble de Nadal que acollirà Andor­ra la Vella des de l’1 de desembre fins al 6 de gener. Per aconseguir-ho s’han previst habilitar diferents espais que recrearan escenificacions del conte i que seran els punts de referència per a les activitats de dinamització. La plaça de la Rotonda es convertirà en el pic de Meners i des d’allà els personatges, disse­nyats per Montse Mayol, recorreran tot el poblet a la recerca de l’oficina màgica de correus. Aquesta es trobarà als antics cinemes Modern i cada dia –a excepció del dia de Nadal– es projectarà en un mapping la història. A l’oficina els infants que vulguin podran fer entrega de les seves cartes i també se situarà un altre punt de recollida al Fener Bulevard.

Mercat i pista de gel

El segon punt de referència serà la plaça del Poble. Allí hi haurà el mercat amb 25 casetes de l’estil de les que hi ha als mercats nadalencs dels països del nord d’Europa que vendran productes gastronòmics i de decoració. A més, també hi haurà la presència d’una vintena d’artistes que vendran les seves obres, així com una pista de gel sintètic de 100 metres quadrats que tindrà entrada gratuïta. A més, també s’hi col·locarà un escenari on 13 corals i 10 grups musicals del país faran cantades de nadales per amenitzar el mercat. Aquest serà un del centres neuràlgics del projecte, així que també concentrarà tallers, animacions, la presència de rens i dromedaris així com un tió gegant que els infants hauran d’alimentar i que podran fer cagar del 20 al 24 de desembre.

Mentrestant, la plaça Guillemó esdevindrà un “bosc encantat” on es podran comprar arbres i plantes nadalenques. Alhora, també s’hi faran espectacles infantils. Els espectacles i animacions, de fet, seran arreu de la parròquia i, especialment, als eixos comercials. “Lliguem els espais amb la lògica comercial. Es fixa un recorregut i així es coneixen les zones comercials”, va explicar el cònsol menor, Marc Pons.

Tot plegat amb l’objectiu, com diu el lema del poble, de convertir Andorra la Vella en “la capital de les il·lusions”. La cònsol major, Conxita Marsol, va indicar que es vol que la iniciativa sigui “un atractiu més per potenciar la parròquia i el país i que la gent tingui un motiu més per venir a Andorra”. Així, s’ha previst una campanya de publicitat en mitjans del sud de França i a Catalunya a més d’anuncis en façanes de Barcelona, Madrid i València, gràcies als convenis que es tenen amb l’empresa de publicitat VSA. La idea, segons Marsol, és que amb les diferents iniciatives per captar turistes es recuperi el milió de visitants que s’ha arribat a perdre els darrers anys. És per això que va assegurar que el projecte del poblet de Nadal “neix amb vocació de continuïtat”, si bé va indicar que la voluntat és que en les properes edicions es vagi guanyant participació i implicació per part dels comerciants. “Cal continuar donant atractius perquè els turistes cada vegada són més exigents”, va afirmar.

D’altra banda i comptant amb la col·laboració dels comerciants s’ha intentat crear una imatge de marca i aquests dies els comerciants que hi col·laboren repartiran les mateixes bosses i utilitzaran el mateix paper d’embolicar. Tot amb el segell representatiu del poble de Nadal. També es grafiaran els aparadors amb vinils “per donar la sensació que a tota la parròquia hi ha el mercat”.

La inauguració del poble es farà l’1 de desembre amb l’espectacle Floten tecles, que anirà acompanyat d’un castell de focs. Tal com va confirmar Marsol, es tracta del castell de focs que es va haver de suspendre durant la festa major.

tracking