Dimarts, 9 de abril de 2024

Reunió de cònsols

Els propietaris hauran de pagar les analítiques dels gossos per al cens d'ADN

Els propietaris de gossos hauran de costejar de les analítiques dels animals per al cens d'ADNFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant l'any 2017 els propietaris de gossos hauran de fer una analítica als seus animals per poder crear un cens d'ADN i identificar les persones incíviques i poder-les sancionar quan no recullin els excrements de la via pública. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat aquest matí a la reunió de cònsols celebrada a Encamp per informar de l'estat del projecte, que compta amb el suport dels comuns.

A partir d'ara es treballarà en un plec de bases per adjudicar les analítiques, que tindran un cost aproximat de 30 euros, i que aniran a càrrec dels mateixos propietaris perquè els cònsols consideren que si ho financessin els comuns suposaria una discriminació per als ciutadans que no tenen gossos. El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, preveu que les sancions es comencin a posar a partir de l'any 2018.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha informat als cònsols que durant el 2017 s'elaborarà un plec de bases per adjudicar les analítiques que s'hauran de practicar a tots els gossos censats al país (s'estima que són al voltant de 10.000), per disposar del seu ADN i sancionar els propietaris en cas de no recollir els excrements de la via pública.

El consell del cens caní està gestionat pel Govern i les clíniques veterinàries hi faran arribar les dades d'ADN perquè les gestioni. Tot i això, els encarregats d'analitzar els excrements seran els comuns, que demanaran les dades dels propietaris al Govern per procedir a la sanció. Tot i que encara no s'ha definit, es contempla la possibilitat de crear una figura encarregada de realitzar la tasca de recollida de tifes, que serà personal jurat del comú, com puguin ser el cos de banders o els agents de circulació.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha explicat que el cost de les sancions encara no s'ha determinat perquè és possible que s'hagin de fer modificacions del Reglament de tinença d'animals.

tracking