Els veïns del Tiffany's no hi podran tornar fins l'any que ve

Ja s’ha iniciat la segona fase dels treballs per poder reconstruir la teulada

Els veïns del Tiffany's no hi podran tornar fins l'any que veFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l’edifici Tiffany’s no podran tornar als seus domicilis fins a mitjan 2017. Els treballs de rehabilitació de l’immoble continuen, però els terminis s’han dilatat respecte a les previsions, que apuntaven cap a finals d’aquest any. Els efectes de les flames que van afectar els pisos superiors i la teulada el mes de març van ser molt importants i a mesura que s’han fet les reparacions han sorgit imprevistos.

Etiquetes:

Aquesta setmana estava previst iniciar la segona fase dels treballs per reconstruir la teulada. Les obres no s’acabaran fins d’aquí a “8 o 10 mesos”, segons explica el president de la comunitat de propietaris, Pancho Lizama. A mesura que s’avanci en la reconstrucció es podrà començar a treballar en els interiors dels àtics dúplexs, els pisos més afectats. “Els veïns ja han triat el gres o el parquet que hi volen posar, en funció del pressupost que tenen”, detalla Lizama. El que està clar és que “fins que no s’acabi del tot la teulada, no podrà tornar ningú” als habitatges. Ni tan sols els de les plantes inferiors que no van quedar afectades. El motiu? Raons de seguretat mentre es fan les obres, que necessiten una grua.

La primera fase, que consistia a treure tot allò que s’havia cremat i netejar la zona afectada, va acabar fa dues setmanes. També es va col·locar una tela asfàltica entre el sostre del pis inferior dels dúplexs i el terra del superior, per evitar filtracions d’aigua en les zones on la teulada es va ensor­rar. Els darrers dies s’han substituït alguns conductes de calefacció i d’aigua, que també van quedar malmesos, i en breu estaran a punt per connectar-se a la xarxa comunitària.

tracking