El refugi de Comapedrosa, l'únic que no té desfibril·lador

El comú assegura que l’inclourà en el pressupost per a l’any vinent

El refugi de Comapedrosa, l'únic que no té desfibril·ladorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El refugi guardat de Comapedrosa és l’únic dels tres guardats que hi ha actualment al país que no disposa d’un desfibril·lador. En aquest sentit, Margaret Baró, la guarda de la instal·lació, fa una crida perquè el comú respongui a les seves demandes i doti el refugi d’aquest element. “Fa anys que el demanem i no hi ha manera”, va explicar, tot remarcant que “amb això sí que pots salvar una vida”. Baró recorda que per la instal·lació hi passa una quantitat molt important de visitants i que seria bo dotar-se d’una eina més per poder actuar en cas d’una emergència. “Quan el refugi està ple de gom a gom penso que tota aquesta gent està sota la meva responsabilitat”, assegura.

Etiquetes:

Des de la corporació massanenca es va reconèixer que existeix la demanda però l’actual conseller de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, va indicar que desconeix el motiu pel qual fins ara no s’hi ha donat resposta. Gueimonde va exposar que “per a aquest any no serà possible posar-lo perquè no ho tenim previst en el pressupost, però és una cosa que tenim pendent de fer”.

El conseller va destacar que és “un element de seguretat” i malgrat reiterar que “m’he trobat amb les mans lligades perquè el pressupost ja estava tancat, va donar per segur que el desfibril·lador es comprarà i s’entregarà al refugi l’any que ve. “Qualsevol eina que el comú pugui cedir o en què pugui col·laborar ho farem”, va afirmar, assenyalant, però, que “immediat no serà, però l’any que ve sí que el comprarem”.

Pel que fa als altres dos refugis, des del Juclà, el guarda, Roger Fer­rer, va indicar que disposen de desfibril·ladors des de fa dos o tres anys, ja que el comú els en cedeix un dels dos que té al Palau de Gel durant la temporada d’estiu. “Fins ara no l’hem hagut d’utilitzar mai, però no ho saps”, va exposar, remarcant, però, que tots els responsables del refugi tenen formació de socorrisme.

Més recent és el desfibril·lador de la borda de Sorteny. Va ser el mes de febrer passat quan el comú en va comprar dos, un per al refugi i un altre per al servei de circulació. Cal recordar, però, que el reglament d’ús de desfibril·ladors del país no fixa els llocs on és obligat disposar d’aquest equipament.

LA XIFRA

1.250 euros. És el preu que pot tenir l’adquisició d’un desfibril·lador semiautomàtic d’una marca que doni les garanties suficients per al seu funcionament. Així es va explicar des de la Creu Roja, que va recordar que els aparells semiautomàtics són els que una persona ha de prémer el botó perquè es dugui a terme la descàrrega.

tracking