urbanisme

Renovació de totes les voravies d'Escaldes en tres anys

Renovació de totes les voravies a Escaldes en tres anysS. F. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Seguint els treballs de renovació de les voravies de la parròquia que es van iniciar el 2013, el comú d'Escaldes-Engordany ha comunicat l’inici de les obres a l’avinguda Copríncep de Gaulle i al carrer de la Parròquia. Aquestes obres, que tenen un cost de 180.000 euros, es preveu que estiguin enllestides en un termini de tres mesos. L’objectiu de la corporació, tal com ha avançat el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, és renovar totel paviment de les voreres del conjunt de la parròquia.

La renovació del panot de les voravies de la parròquia d'Escaldes-Engordany és una reclamació feta reiteradament pels veïns, sobretot a les proximitats dels centres escolars, i en concret de l’Escola Francesa de la Peletera. Les obres preveuen en alguns indrets on sigui possible l’ampliació de les voreres, i en particular a l’avinguda Copríncep de Gaulle. En aquest cas, el cònsol menor ha assenyalat la possibilitat que amb l’ampliació de les voravies es puguin afectar algunes places d’aparcament. El comú confia que aquests treballs a la Peletera i De Gaulle estiguin enllestits en el termini màxim de quatre setmanes.

El comú destina per la renovació de les voravies una partida de 200.000 euros anuals i s’afegeix als treballs fets en altres indrets com a l’avinguda de les Escoles, l’avinguda del Pessebre, al carrer dels Escalls, carrer de la Unió i a les urbanitzacions com Engolasters i Can Diumenge.

A banda, al passeig del Riu, en el tram comprès entre l’avinguda de les Escoles i el Pont d’Engordany, se segueixen els treballs d’embelliment floral, consistents a cobrir la totalitat dels murs laterals de ciment de la vora del riu. En total es farà la instal·lació de 400 jardineres amb un cost de 40.000 euros.

Per altra banda, el comú està elaborant l’estudi per a plantejar una sortida del carrer de Sant Jaume, que només compta amb una via d’entrada i sortida. Una situació semblant es troba a Can Diumenge, on ha explicat que “se’ns crea un nus en aquesta zona residencial”. Aquest estudi i la possibilitat de trobar una solució en aquests espais residencials es preveurien en un pla especial.

tracking