El servei d'atenció domiciliària comptarà amb un cotxe elèctric

La corporació vol renovar la flota automobilística amb vehicles sostenibles

El servei d'atenció domiciliària comptarà amb un cotxe elèctricComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú ha comprat el seu primer cotxe elèctric, que servirà per realitzar el servei d’atenció domiciliària (SAD). La corporació va convocar un concurs públic per adquirir el vehicle el maig passat i la compra es va formalitzar fa dues setmanes. Es tracta d’un cotxe que ha costat 19.000 euros i que ha d’ajudar els usuaris que tinguin mobilitat reduïda i necessitin assistència personalitzada o tinguin necessitats específiques i requereixin acompanyament, com ara els padrins.

Etiquetes:

Segons van explicar ahir des del comú, la voluntat és anar renovant progressivament tot el parc automobilístic de la corporació, que apunten que està molt envellit. En un primer terme, s’ha optat per destinar aquest nou cotxe al SAD perquè el vehicle que hi havia fins ara era de tres portes i es necessitava un automòbil de cinc portes per facilitar el trasllat dels afectats. El nombre de ciutadans que sol·liciten atenció domiciliària oscil·la entre els 60 i els 80, tot i que no tots necessiten servei de transport.

La renovació de la flota automobilística passarà, van assegurar des del comú, per l’adquisició de vehicles elèctrics mitjançant concurs públic. Des de la corporació local van assenyalar que aquest any no està prevista cap compra més de vehicles elèctrics, però que de cara a l’any que ve es podria incloure una partida pressupostària per comprar-ne més.

Pel que fa als punts de càrrega, Escaldes en tindrà tres. Estaran situats a l’aparcament del Falgueró, a l’avinguda Coprínceps de Gaulle i al carrer de la Unió amb Fener. Els conductors de cotxes elèctrics gaudiran, a més, de dues hores de zona blava gratuïta.

tracking