La concessionària dels Pouets es querella contra el gestor de les obres

Dionis SLU acusa el propietari d’Smart System, l’empresa intermediària, d’apropiació indeguda

La concessionària dels Pouets es querella contra el gestor de les obresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa concessionària de l’aparcament dels Pouets, Dionis SLU, va presentar ara fa uns dies una querella criminal contra el director general i propietari d’Smart System, José Manuel Ramírez, acusant-lo d’apropiació indeguda, segons van confirmar al Diari fonts properes a la concessionària. Cal recordar que l’empresa amb capital d’origen rus ja havia cursat una denúncia a principi de juny després d’assabentar-se que Ramírez feia mesos que no pagava els operaris que duen a terme les obres d’adequació i reforma de l’aparcament. En aquest sentit, es va explicar que Dionis va pagar 1.025.000 euros a Smary System, que va actuar com a intermediària i tenia l’encàrrec de contractar els industrials necessaris, per cobrir tots aquests costos. Així doncs, consideren que és Ramírez qui no ha fet una gestió acurada dels diners i per aquest motiu han portat el cas a la Batllia.

Etiquetes:

Les mateixes fonts van assegurar que quan han intentat posar-se en contacte amb el propietari d’Smart Systems han tingut dificultats, tot i que es té constància que ha estat al país fa pocs dies, i que fins ara l’únic argument que han rebut per part seva és que “necessita finançament i que l’està buscant”. Les fonts consultades van explicar que tampoc els industrials que havien aturat les obres després de mesos sense cobrar no han pogut localitzar Ramírez. Un contacte que tampoc no ha pogut fer el Diari després de diversos intents.

Obertura

Tot i aquestes dificultats, des de la concessionària es manté la voluntat d’obrir l’aparcament el mes d’agost vinent. En aquest sentit, la societat s’ha compromès a assumir els costos de les obres que quedaven pendents i, per tant, els treballs s’han reprès. Això sí, els darrers dies hi ha hagut algunes peces que han arribat amb uns dies de retard i és per aquest motiu que les fonts consultades per aquest rotatiu van apuntar que si l’obertura no es pot fer a l’inici del mes d’agost, tal com havien anunciat, “com a molt tard serà a mitjan mes”. Cal tenir present, però, que ja s’havia incomplert la primera data d’entrega, que estava prevista per al febrer del 2016. Amb tot, ara es disposa de sis mesos de marge per poder enllestir els treballs. Un termini que acaba a l’agost.

Després que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, anunciés que les obres dels Pouets estaven aturades perquè els industrials no cobraven des del darrer trimestre del 2015, l’empresa concessionària va sortir públicament per explicar la situació amb la qual s’havia trobat. Dionis SLU ha defensat que ha assumit sempre tots els pagaments que li corresponien, tal com es va preveure en el contracte que va signar amb Smart System i que, per tant, els retards i els problemes s’han produït per causes alienes a la seva voluntat.

No és la primera vegada que el projecte de l’aparcament dels Pouets té dificultats. De fet, es tracta d’un pàrquing que ha presentat problemes des del dia que es va obrir. El comú va tancar-lo l’any 1997 per les vibracions i molèsties que patien els veïns. Malgrat que es va intentar reformar l’equipament, la corporació va arribar a la conclusió que no podia assumir els costos de la reforma i destinar-lo a altres usos. Finalment, el 2013 es va convocar un nou concurs al qual tan sols es va presentar una oferta i es va acabar declarant desert. Va ser el 2014 quan Smart System va reactivar el projecte, però la falta de liquiditat el va aturar, fins que el 2015 es va fer l’adjudicació a Dionis SLU.

LES CLAUS

Les obres s’aturen perquè no es cobra

El mes passat la cònsol major d’Andorra la Vella va fer públic que les obres dels Pouets estaven aturades perquè els industrials no cobraven des de feia mesos. A més, va anunciar que hi havia irregularitats en la concessió i que no s’havia presentat el projecte.

Dionis defensa que ha pagat Ramírez

La societat concessionària surt a defensar els seus interessos tot assegurant que qui havia de pagar els industrials era Smart System, l’empresa intermediària. Dionis assegura que va pagar un milió i escaig que en teoria havien de cobrir la totalitat dels costos.

La societat porta el cas a la batllia

Un cop s’adonen que els diners que ells han pagat no s’han gestionat de manera correcta, Dionis decideix denunciar-ho davant de la policia i finalment fa uns dies va presentar una querella criminal a la Batllia acusant Ramírez d’apropiació indeguda.

tracking