Reportatge

Petits consellers

La construcció d’una ludoteca, la millora de la il·luminació a la carretera del coll d’Ordino o la pintada d’un mural són algunes de les demandes dels més joves.

Petits consellersS.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fer una pista per patinar sobre rodes, posar més contenidors de reciclatge i de roba al carrer, il·luminar la carretera del coll d’Ordino, millorar la seguretat a la rotonda d’entrada o pintar un mural. Són algunes de les demandes que els alumnes de sisè de primària de l’escola andorrana i els de CM2 de l’escola francesa plantegen als consells d’infants. La petició que es va tractar a la sessió d’ahir, comandada pels cònsols major i menor de la par­ròquia, Josep Àngel Mortés i Gemma Riba, era l’elaboració d’un mural a la paret del camí que du al pavelló de Germans de Riba que ja es va tractar al consell celebrat al març. La corporació finança les pintures dels set dibuixos finalistes que ahir es van presentar i que es pintaran al mural.

Riba, a més, va avançar detalls d’algunes de les reivindicacions “que no són de solució immediata”, com ara fer una ludoteca a l’edifici de les escoles velles. En concret, va detallar que en el marc del projecte de rehabilitació de l’edifici, s’hi farà “un nou espai al qual se li vol donar un ús sociolaboral i que donarà satisfacció als joves” que podria veure la llum d’aquí a “dos o tres anys”.

Un termini que els alumnes que ahir feien de consellers van entendre. Àlex Mortés, que feia de portaveu dels estudiants de l’escola andor­rana, va declarar que “ens agradaria que hi hagués un skatepark però és més complicat i no tenen el terreny”.

D’altra banda, Riba va explicar que el comú arranjarà el camí per a vianants que va des del centre de tecnificació fins a la zona de Terratorta, a la carretera del coll d’Ordino.

tracking