El comú troba “irregularitats” de la gestió de Minguillón

Marsol revela que l’anterior comú va adjudicar “de manera irregular” l’explotació comercial de la pista de gel i va presentar factures sense justificar

49148.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La societat de promoció turística va licitar la concessió de l’explotació comercial a una empresa privada quan no hi havia cap acord del consell d’administració que ho permetés. Així, a banda del concurs de 80.000 euros pel lloguer de la pista de gel, es va endur un segon contracte, en aquest cas per la gestió de la instal·lació, que s’hauria elevat als 20.000 euros, segons l’estimació de l’interventor del comú actual, el qual ha detectat que el llavors cònsol major va tirar endavant el contracte de concessió de l’explotació sense poder-ho fer. “És la irregularitat que ha constatat l’interventor”, va assegurar la cònsol major, Conxita Marsol, la qual va explicar que en el plec de bases per treure a concurs el lloguer de l’equipament hi havia una clàusula que estipulava que no es podia fer cap oferta que comportés la gestió publicitària de la pista. Tanmateix, la guanyadora del concurs va fer l’oferta igualment i Turecav li va adjudicar tant una cosa com l’altra, de manera que la corporació va perdre l’oportunitat de poder treure rendiment a l’equipament. “Això ha comportat una possible pèrdua per al comú perquè si ho hagués explotat Turecav estaríem parlant d’un guany d’entre 15 i 20.000 euros”, va assegurar. Minguillón, però, va remarcar que “dins del concurs, un dels contractes era una millora sobre el servei i es va optar perquè aquesta millora la fes la mateixa empresa explotadora” perquè –va adduir– era més “fàcil i eficient” fer-ho així.

Factures sense acreditarAquesta no és l’única anomalia detectada i que ahir va treure a la llum la majoria en sessió de consell de comú per tal de poder realitzar els pagaments. S’han trobat dues factures del 2015 que no es van tramitar. Es tracta de minutes de 5.900 i 4.300 euros per serveis de consultoria informàtica i en concepte d’assessorament juridicolaboral. L’informe de l’interventor assegura que no es disposa de l’informe d’intervenció ni de l’acord de junta de govern de la contractació dels serveis a pagar, tal com estableix la llei, i que per tant això podria comportar responsabilitats a la corporació. Marsol va assenyalar que s’ha comprovat que els treballs contractats es van realitzar i que per això van decidir portar-ho a consell de comú per poder efectuar els pagaments. “És una irregularitat que no permetria liquidar aquesta factura”, va sentenciar.

Minguillón presenta informesEn ple debat d’aquest punt, Minguillón va decidir presentar un informe d’intervenció i va demanar que s’adjuntés. ”Voldria que les adjuntés i el Tribunal de Comptes ja dirà si hi veu alguna incidència o no”, va dir. Marsol, en declaracions als periodistes, va afirmar que “no és lògic que un excònsol tingui els documents i en canvi no els tingui el comú”. Tant per aquesta qüestió com per la pista de gel, Minguillón va manifestar que “si hi ha alguna deficiència ja ho dirà el Tribunal de Comptes”. De la seva banda, la consellera del PS Dolors Carmona va dir que “entenc que hi ha moments que les coses es fan de manera precipitada” però va destacar la importància de “seguir els protocols”. “Una cosa és el que fem amb l’economia familiar i una altra el que fem amb el diner públic”, va reblar.

tracking