Marsol s’oposa a tenir un cos únic d’agents de circulació l’any que ve

La cònsol major assegura que “el 2017 Andorra la Vella continuarà tenint el seu propi cos d’urbans” i critica que l’homologació es doni per feta

49127.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho ha volgut deixar clar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, després que la presidenta de la comissió interparroquial de circulació i cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, anunciés dilluns durant la Diada dels agents que el seu “compromís” és “donar un impuls definitiu” al projecte de modificació de la Llei dels agents de circulació durant aquest any perquè pugui estar enllestit el que ve. “S’està començant a mirar la llei per veure com unifiquem els agents de circulació perquè hi hagi mobilitat entre les parròquies” i un urbà pugui treballar en demarcacions diferents, va detallar, i va revelar que el termini amb el qual treballen és estudiar la llei aquest any i canviar algun article perquè “de cara al 2017 entri la modificació”. Un extrem que Marsol ni corrobora ni comparteix. Segons va dir en declaracions al Diari, “d’aquest tema no n’hem ni parlat”. “No m’agrada que es digui això quan el comú d’Andorra la Vella ni s’ha manifestat, ni ha reflexionat, ni s’ho ha plantejat”, va sentenciar.

DiscrepànciesLa mandatària va declinar postular-se sobre la unificació del cos perquè –va reiterar– no se n’ha parlat enlloc. “Aquest mandat no se n’ha parlat. Al comú ni ens ho hem plantejat, ni a la reunió de cònsols en vam parlar, ni s’ha parlat amb els agents”, va asse­nyalar. Tanmateix, Marín va certificar que “el mandat passat es va fer un treball previ que no va arribar enlloc” i que “en aquest nou mandat s’està començant a mirar la llei per veure la unificació”. La cònsol de la capital, però, va etzibar que “potser hi haurà un únic cos però en realitat n’hi haurà dos”, perquè s’haurà de comptar amb el d’Andorra la Vella. Abans de plantejar-se l’homologació, hi va afegir, “s’han d’analitzar molts factors, la reflexió és molt profunda”. “D’aquí que anem cap a un cos únic hi ha molt camí per fer encara”, va remarcar. Respecte als treballs de?la comissió interparroquial per modificar la legislació, la cònsol major va explicar que només es disposa d’un text de reforma de la norma. A?més, va destacar que el programa electoral amb el qual DA?es va presentar a les eleccions comunals no incloïa aquest punt, i en aquest sentit va advertir que “abans s’hauria d’anar més al fons, analitzar més les coses i saber l’opinió de tothom”.

ReplantejamentLa idea de crear un organisme nacional fa anys que es discuteix políticament i es planteja des de fa dos mandats com a via per optimitzar recursos. Dilluns passat, durant la celebració del dia dels agents, el cap de Govern, Toni Martí, va afirmar que “d’aquí a poc hi haurà una llei que doni possibilitat de mancomunar serveis”, també el de circulació, de manera que “un agent estarà destinat a qualsevol parròquia i hi haurà homologació de les graelles”. Així mateix, va apostar perquè “hi hagi mobilitat entre els funcionaris de l’Estat, dels comuns i del Govern”, i va indicar que som molt més eficients quan anem cap a la mateixa direcció”. Igualment, Marín va declarar que hi ha moltes competències i serveis que es podrien mancomunar i facilitar més tot això”. Marsol coincideix que “hem d’anar cap a unificar serveis”, però matisa que “no així a la brava”. Arribada per primer cop al comú des del desembre passat, difereix del procés i opina que “primer s’hauria de prendre la decisió, què representa que hi hagi un cos únic, i després s’ha de modificar la llei”. D’aquesta manera, va insistir que “el comú aquest tema ni se l’ha plantejat i abans de plantejar-nos-lo hauríem d’analitzar pros i contres”. A?més, considera que el fet que faci anys que es valori no significa que “haguem de tenir un cos únic de circulació” perquè abans “cal fer l’exercici d’analitzar-ho”. “Primer parlem-ne i després ja ho veurem”, va concloure.

tracking