El Sax Fest clou amb èxit i el comú es compromet a ampliar el suport al festival

Pons avança que la corporació intentarà augmentar la subvenció que destina a l’esdeveniment i fer més difusió de les activitats

48209.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant el comú com l’organització van coincidir a valorar com un èxit les competicions amb presència d’artistes de tot el món i els concerts realitzats, però sobretot van destacar les actuacions a l’aire lliure, que van ser les que van atreure més presència de públic. El director artístic, Efrem Roca, va celebrar especialment el desenvolupament del Walking Street Music, que enguany se celebrava per primer cop i que va aplegar centenars de persones el dia 26 a la capital. “Ens hem adonat que el carrer funciona molt bé. Quan fem coses al carrer la gent descobreix el que és el Sax Fest”, va valorar, i va xifrar en uns 150 els assistents que diàriament han participat a les diferents manifestacions artístiques. Segons Roca, el Sax Fest ha tingut un impacte econòmic de 150.000 euros. El cònsol menor i conseller de Cultura, Marc Pons, va coincidir a remarcar que “la participació al carrer ha estat òbvia” i que “l’objectiu s’ha superat amb escreix”, i va qualificar de “tot un èxit” el certamen. En aquest sentit, va afirmar que ha aconseguit “dinamitzar l’avinguda Meritxell i el centre històric en una setmana de gran afluència de visitants”, i va concloure que el Sax Fest “ens situa com a destí d’organització d’esdeveniments”. Tant Pons com Roca van referir-se a la competició, que porta al Principat músics de tot el món. “El concurs està considerat un dels millors del món si no el millor”, va emfasitzar l’organitzador.

Més ajuts l’any que vePons va avançar que “dins de les nostres possibilitats intentarem augmentar l’ajut econòmic [que ara és de 9.000 euros per part del comú] de cara a les properes edicions, l’interès hi és”. Roca, de la seva banda, va lamentar que “estem molt limitats de pressupost” –la iniciativa també compta amb el suport d’Andorra Turisme i Crèdit Andorrà, entre d’altres– i va apuntar que “caldria que hi hagués més ajuda perquè nosaltres sols no tenim prou forces”. “Sense els voluntaris seria impossible organitzar el Sax Fest”, va assegurar, de manera que va demanar que “es promocioni més el que es fa aquí”. Segons va dir, l’administració “s’hauria d’implicar una mica més i fer més difusió d’un festival que mundialment és dels millors que hi ha”. Sobre aquesta qüestió, el conseller de Cultura va manifestar que “segur que hi ha punts a millorar”, i va admetre que “possiblement s’hauria de fer més difusió i més promoció específica dels actes”.

Final del concursEl saxofonista de Jaén Juan Pedro Luna es va proclamar guanyador del concurs internacional de saxòfon. Nou participants –de 29– van arribar a la final de la competició de solistes, que es va celebrar al Centre de Congressos.

QUE HAN DIT

Marc Pons, Cònsol menor de la capital

“Dins de les nostres possibilitats intentarem augmentar l’ajut econòmic”

Efrem Roca, Director artístic del Sax Fest

“Caldria que hi hagués més ajuda perquè nosaltres tot sols no podem. Estem limitats”

REPORTATGE

Una joia desaprofitada

El Sax Fest és com si hi hagués una joia damunt d’una taula, la gent passés i no l’agafés.” Ho explica Christian Valeix, representant de l’Associació de Saxofonistes de França, que es fa creus de la poca importància que es dóna a un festival que per a ell és la segona millor trobada de saxo del món després de la que es fa a Dinant (Bèlgica). “Hi ha hagut concerts d’alta qualitat durant tota la setmana i els andorrans no han respost. Els hauria de fer vergonya”, explica. Albert Sansa és un dels andorrans que han fruït del Sax Fest. Ha assistit a tres concerts durant la setmana i ahir va portar els fills a l’espectacle infantil que es va celebrar a la plaça Guillemó. “Tot i ser jove aquest festival és el millor del món. Va agafant empenta. Els concerts que s’han fet són molt avantguardistes, sovint experimentals, i per mi és la gràcia d’aquest esdeveniment”, comentava. Infants de totes les edats es van divertir ahir amb els animadors i el toc Sax Fest: l’espectacle musical a càrrec de saxofonistes. L’Albert i la Marga, una parella de turistes mallorquins, van assabentar-se de l’activitat a través de la Llacuna i van decidir portar-hi el seu fill de tres anys. “Ens ha agradat molt i sobretot que hi hagi música de saxo. Al nin li agrada molt la música i està molt bé que vegi alguna cosa diferent”, apuntaven. Anna Serc, una altra andorrana que ha estat fidel al festival, lamentava que es facin ”tantes coses comercials aquí a Andorra i tan poques de culturals. S’hauria d’aprofitar més”. Valeix, de la seva banda, té clar que “si aquest festival tingués lloc a França hi hauria més públic”. “Si miro el gran concurs de Dinant aquest l’iguala. Es consolidarà segur”, sosté.

tracking