Andorra la Vella

35 padrins reben les claus dels horts de la Margineda

Els hortolans tindran una persona que els orientarà a l’hora de cultivar

48200.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els padrins que ho van demanar han aconseguit una de les parcel·les que han cedit la Fundació Julià Reig i Molines Patrimonis.

A més, els hortolans comptaran amb una persona que els podrà assessorar i orientar a l’hora de cultivar les seves pròpies verdures i hortalisses.

Durant l’acte de lliurament de les claus, celebrat ahir, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va assegurar que ha vist tots els padrins “molt entusiasmats” i va explicar que és molt important que facin activitats a l’aire lliure i estiguin actius. Marsol va afirmar que és una bona manera de cultivar terrenys i així recuperar l’agricultura d'Andorra. Per tal d’ajudar a cultivar les ter­res, el comú ha posat a disposició una persona experta en agricultura per guiar els usuaris que ho necessitin.

La idea de cedir aquestes terres a persones majors de 65 anys va néixer de la Fundació Julià Reig el 2001 i es va començar a fer a la parròquia de Sant Julià, i a Andor­ra la Vella ja fa deu anys que es va posar en marxa. La consellera delegada de Molines Patrimonis, Montserrat Cardelús, va indicar que d’ençà que se’ls va proposar participar-hi van pensar que era “molt bona iniciativa”, ja que implica que els padrins facin exercici físic i, a més, que es relacionin. En aquest sentit, Cardelús va afegir que estan “molt contents” perquè cada any aquest projecte és un “èxit”.

tracking