Un festival de música electrònica portarà 430 turistes anglesos al Pas

S’han comercialitzat paquets que inclouen de 3 a 5 dies d’esquí a més d’activitats complementàries

47704.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En concret, segons van explicar els organitzadors, hi ha confirmada l’assistència de 430 anglesos que han adquirit un producte que inclou, a més de l’entrada al festival, forfet de 3 a 5 dies d’esquí, el transport des de l’aeroport fins a Andorra, l’allotjament i el lloguer de material d’esquí. Des d’Elit Serveis Turístics, un dels responsables de l’operativa com a representant a Andorra d’Innovation Events, Jordi Iglesias va indicar que també s’ha previst poder donar serveis complementaris als paquets, com poden ser classes d’esquí, motos de neu, paintball, múixing, etcètera. “Això no serà com l’operativa que s’ha viscut les darreres setmanes al Pas on es deixaven 400 universitaris lliures al poble sense cap seguiment. Es porta la gent aquí, a esquiar, a gaudir del festival i, a més, se’ls ofereixen activitats complementàries. No els deixem abandonats”, va assegurar Iglesias. En aquest sentit, va negar que es tracti de turisme low cost, explicant que “és gent que es gasta diners. La despesa mínima per venir són 700 euros per persona”. D’altra banda, es va destacar que tots els turistes anglesos estaran allotjats en hotels i apartaments del Pas, per la qual cosa també faran una despesa diària al poble.

RecinteL’organització ha previst instal·lar una carpa a l’aparcament del Bullidor, disposant del corresponent permís del comú. Iglesias va assegurar que s’ha contractat una empresa d’enginyeria per fer els estudis corresponents pel que fa a l’aforament i, en aquest sentit, va explicar que com a màxim hi cabran entre 550 i 600 persones. D’aquesta manera, doncs, les entrades restants del festival les podran adquirir tant residents que estiguin interessats en l’esdeveniment com altres turistes que es trobin al país. Iglesias va garantir que tot el dispositiu de seguretat s’ha treballat conjuntament amb Protecció Civil i que es disposarà de totes les mesures que es van recomanar. Així doncs, s’ha contractat una empresa andorrana per fer el servei de vigilància que es preveu que treballi conjuntament amb la policia, l’organització també està coberta per una pòlissa d’assegurances, i també hi haurà un punt mèdic avançat amb una ambulància medicalitzada. Els promotors confien que el festival sigui un èxit i que, per tant, es pugui repetir els propers anys.

RecelsMalgrat les garanties que es donen des de l’organització i que Iglesias va indicar que “hem parlat amb l’Associació de Veïns i no tenen cap problema perquè serà gent que també farà treballar els comerços”, el cert és que veïns i comerciants expressen certs recels sobre l’esdeveniment. El president de l’Associació de Veïns, Òscar Ramon, va indicar que tan sols tenia informació pel que havia aparegut publicat als mitjans de comunicació, i es mostrava preocupat pel “descontrol important que hi pot haver amb tanta gent jove si es ven alcohol molt barat”. Tampoc es va mostrar optimista el president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié. “Vull intentar parlar amb els organitzadors. Si finalment són 400 persones crec que és més fàcil de controlar, però caldrà veure a quin preu venen les begudes”, va indicar. En aquest sentit, va assegurar que el tipus de públic que pot portar el festival “no interessa per a la majoria d’empresaris, és gent que no gasta, ve només per la festa”. Així, va indicar que “represento tothom i potser a algú li agrada, però el 80% no ho vol”. Amb tot, es va mostrar a l’expectativa de com pugui anar.

tracking