Els comuns busquen alternatives per evitar pagar el 7% que reclama l'SDADV

Els cònsols consideren que es tracta d'una tarifa excessiva

47663.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho han explicat aquest dimarts els cònsols d'Ordino i la Massana, Josep Àngel Mortés i David Baró, durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols en què ha comparegut la directora de l'SDADV, Cristina Puigcercós, per tal d'explicar el marc legal i el 'modus operandi' de la societat.

Els comuns consideren que es tracta d'una tarifa excessiva que perjudicarà les partides de cultura i, per tant, ara estudiaran les activitats que van realitzar durant el 2015 per tenir una idea del cost que va suposar i proposar tarifes “viables i realistes”. Un dels plantejaments proposats pels comuns és crear un forfet anual per facilitar la partida a l'hora d'elaborar el pressupost.

Els vehicles elèctrics gaudiran de dues hores gratuïtes d'aparcament en zona blavaEls set comuns estudien una fórmula conjunta per fomentar la utilització del vehicle elèctric. En aquest sentit, s'estan plantejant la possibilitat de crear una targeta unificada a tot el país que permeti aparcar a les zones blaves gratuïtament durant dues hores. Aquesta opció s'està estudiant després que el Govern hagi demanat col·laboració als comuns per incentivar l'ús del vehicle elèctric i ajudar a engegar el projecte, i és possible que es posi en marxa a finals d'aquest 2016. El cònsol major de la Massana ha explicat que no volen deixar els aparcaments totalment gratuïts durant tot el dia -com passa a altres ciutats-, perquè perjudicaria la resta de vehicles i no hi hauria rotació.

tracking