La Caixa inverteix 150 milions en el projecte urbanístic de La Cabeca

El hòlding d’inversions de l’entitat catalana adquireix el 100% del capital d’Arbres de Tardor, la promotora del projecte

47554.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho van recollir ahir alguns mitjans de comunicació espanyols que remarcaven que l’entitat catalana ha invertit 150 milions d’euros en aquesta operació, i s’ha convertit, així, en la propietària dels prop de 155.000 metres quadrats dels 172.725 que té tota la unitat d’actuació. La Caixa ha aconseguit la titularitat d’Arbres de Tardor mitjançant la compensació de crèdits que tenia atorgats als seus antics propietaris. Així, d’una banda, Criteria ha pagat 100 euros pel cent per cent de les accions i, de manera paral·lela, ha ampliat el capital social de la companyia en 150 milions. D’aquesta xifra, 5 milions s’han aportat en efectiu i 145 milions corresponen a la compensació d’un crèdit de 130 milions més uns interessos de 14,3 milions. De fet, des de la promotora ja s’havia anunciat que la societat seria traspassada a La Caixa un cop entrés en vigor l’obertura al capital estranger i es permetés que l’entitat catalana fos la propietària oficial d’Arbres de Tardor. La intenció era que un cop estigués en marxa la urbanització es passaria a buscar inversors per a les diferents àrees. Des del comú d’Encamp, es va rebre amb certa sorpresa la notícia. El cònsol major, Jordi Torres, en ser preguntat per la qüestió va indicar que “és la primera notícia que tenim”, però amb tot es va mostrar convençut que l’entrada de la Caixa seria positiva per al projecte. “Potser dóna més seguretat. Tenint en compte la solvència que té, ens ofereix una garantia”, va indicar. Amb tot va explicar que en cap moment s’havia posat en dubte el desenvolupament del projecte. “Hi ha bastant interès que tiri endavant. Des que van entrar el projecte d’urbanització al comú, hi ha hagut insistència per saber com estava el procés”, va remarcar Torres. També des de la corporació local es mira amb molt d’interès la iniciativa, ja que sempre s’ha considerat que pot esdevenir un revulsiu important per a la parròquia. “És un projecte molt interessant per a Encamp i per al país”, va remarcar el cònsol, destacant, a més, que “fan una aposta per la qualitat”. Pel que fa al desenvolupament de l’obra, el cònsol va recordar que els promotors ja van entrar el projecte urbanístic al comú i que ara es troba en mans del Govern que és qui ha d’emetre els informes favorables. “Tan aviat com arribin aquests informes, podrem donar llum verda a l’execució de l’obra”, va explicar el cònsol.

El projecteLa proposta preveu desenvolupar els terrenys que van des de la rotonda d’accés a la boca est del túnel dels Dos Valires fins més enllà del punt rodó de l’antic càmping Europa. Es tracta d’un projecte totalment nou, tant per la filosofia arquitectònica com pel fet que a més de zona residencial també inclourà un parc empresarial, de comerç, d’oci i hotels.

tracking